30.09.23 Lørdag i EckernførdeDet er lørdag og siste late dagen vi har på denne turen. Vi har nemlig denne dagen «til overs» ettersom vi ikke trenger å være i Danmark før søndag for å ta fergen i Hirtshals som vi har booket mandag. Vi ønsket å ha god tid på strekningen Calais - Hirtshals i tilfelle vi hadde noe uhell el.lign. 


Det er 20 grader og sol m/skyer og litt kald vind så Albert var den eneste som ville sitte på terrassen i dag. Vi andre hadde en laaaang frokost og så litt støvsuging og annet husarbeid før vi tuslet ned til byen i tolvtiden. Vi ønsket oss en kopp kaffe og en bolle eller wienerbrød men fant bare en kafé som tilbød dette og her var de ledige bordene for «utsatt». Vi hadde begge hundene med og når vi har Maggie med oss må vi ha et bord langt inni en krok i tilfelle det kommer noe forbi hun kan hisse seg opp på, som en sparkesykkel eller en svart labrador el.lign. 
Alle de andre kaféene serverte enten is eller fisk m/pommes frites. Is er ok men det var den kalde vinden da, men kaffe og pommes frites med fiskekake eller fiskepinner var liksom ikke det vi ville ha. Har vel egentlig fått nok av frityrstekt mat i England for denne gangen.
Så vi tutlet rundt i gågaten og strandpromenaden i 2 timer faktisk før vi alle var så trøtt i ryggen og beina at vi returnerte hjem. Da Mona skulle stikke innom supermarkedet rett over veien for å kjøpe rundstykker til lunsj oppdaget hun at de hadde en flott kafé som solgte kanelboller og wienerbrød ! Men nå var vi klar for lunsj og litt hvile. Så god og mett tok vi alle noen timer i sengen hvor vi leste litt aviser og blader og slikt. Her er det nemlig god datadekning så ikke noe problem å laste ned lesestoff.


Kvelden ble Netflix og feiring av siste kveld i Tyskland med Bratwurst og nypoteter. Og ute er det begynt å regne. Det er jo bare en forsmak på hva som venter oss hjemme. Det er meldt regn hele første uken hjemme i Bergen.

Kommentarer