28.09.23 Haaksbergen - Sittensen 224 km


Ikke langt å kjøre i dag - en to-tre timer. Kjørte vel bare en knapp halvtime i dag før vi var over grensen til Tyskland. 


Ganske greie veier i dag, en del vei arbeid var det men ikke mer enn vi kunne akseptere, det gled nå liksom avgårde. Vi priste oss lykkelig over at vi ikke skulle andre veien der var det en lang stillestående kø som sikkert var flere kilometer lang. 
Vårt mål i dag var å overnatte i Sittensen, en liten by som ligger midt mellom Bremen og Hamburg. Vi kom over byen for ca 10 år siden og har vært her flere ganger, er innom her hver gang vi er på vei til eller fra England. Og grunnen ? Gratis bobilparkering ved en mølle i en park, kinesisk restaurant og bakeri rett over gaten og biergarden like opp i gaten. I tillegg er her en billig veterinær som vi trenger for ormekur til hundene både inn til England og inn til Norge på tilbakeveien. 
Stor var vårt sjokk da veien inn til parkeringen var stengt og tivoli som holdt på å bli rigget opp ! Kunne liksom ikke dra til neste by da vi har bestilt time hos veterinæren i morgen tidlig. 


Så vi fant en parkeringsplass i utkanten av byen hvor der var en svømmehall. Det er bare 10 min å gå inn til sentrum(eller minst 20 - 30 min med Maggie som helst ikke vil gå i det hele tatt og Albert som skal løfte foten på alle trær og lyktestolper han kommer over)Det er varmt - deilig med 23 grader. Virker mer som sommerferie enn høstferie.


Vår gamle Bierstube er nå omgjort til gresk restaurant men heldigvis kunne man fremdeles få seg en deilig kald øl i hagen. I tillegg ble vi påtvunget et glass ouzo som ikke fristet i det hele tatt som vi lot stå. Håper han ikke ble altfor fornærmet.

Og så fikk vi svar på noe vi har lurt på en stund. Vi kjører jo mye på landeveien og der har vi sett km etter km med noen høye planter som vi ikke visste hva var. Men på andre siden av parkeringen her er det en bondegård (igjen) og her kunne vi ta plantene i nærmere øyesyn.


Og det er altså mais. Så lite visste vi. Men det er vel heller ikke en plante vi dyrker i Norge. 

Kommentarer