22.09.23 A Bridge and A Battle


Da vi var på puben og spiste i går kveld oppdaget vi at det hang et bilde av A.A.Milne på veggen der. Vi lurte litt på hvorfor og fant ut at han hadde bodd i landsbyen Hartfield bare 10 minutter å kjøre herfra. Så da var jo dagens formiddagstur avgjort. Da vi kom til Hartfield som var en fantastisk nydelig liten landsby og hvor vi egentlig hadde lyst å gå på kaféen som het Pooh Corner var det helt håpløst å finne parkering. Så vi kjørte ut i skogen som heter Ashdown Forest og parkerte der på Pooh Carpark. 

Vi går ofte tur i Hundremeterskogen hjemme (på Åstveit) men nå var vi altså i den EKTE Hundred Acre Wood. Her skulle både huset til Piglet og Eeore og Owl være men vi klarte ikke å finne dem. Dårlig oppmerket turistattraksjon må vi si.Men vi fant da Pooh Bridge. Flere av de andre som kom hadde med seg pinner som de kastet men vi syntes vel egentlig vi var litt for gammel til denslags. 

Om ikke Ole Brum hadde fått nok honning kunne han nå om høsten levd på kastanjer. Det var fullt av dem på bakken og vi måtte passe på at hundene ikke trakket på dem for det ytre skallet er akkurat som pinnsvin.
Etter en rask kaffepause på parkeringsplassen var det på tide å dra videre. Det gikk ikke spesielt fort i dag vi kjørte gjennom landsby etter landsby og da går det ikke fort. Men det var jo ikke meningen heller, vi er jo turister på tur. Og neste turistattraksjon var rett rundt hjørnet uten at vi hadde planlagt det. Vi kjører jo bare der «damen» kommanderer oss. 

Og plutselig var vi i Battle. Byen som har fått navnet sitt etter The Battle of Hastings i 1066. Battle Abbey som vi ser på bildet her ble bygget av Vilhelm Erobreren - hertugen av Normandie og byen vokste fram rundt klosteret. Høyalteret ble bygget der hans fiende - den engelske kongen Harald Goodwinson ble drept. Men dette og mesteparten av klosteret er borte nå det er bare denne porten som fremdeles er bevart.
I det nydelige været orket vi noen omvisning der i dag. Så i Ole Brums ånd lot vi magen bestemme vår vandring og endte opp i iskremkiosken.Kommentarer

Legg inn en kommentar