29.08.23 La MancheLitt avslappende morgen i dag, vi skulle ikke ta fergen før 14.20 og med 40 minutters kjøring til Calais kunne vi ta det med ro. Hadde fransk frokost i dag, baguette fra kafeen her på campingen med jordbærsyltetøy. 
Siden kjørte vi til nærmeste Carrefour og kjøpte litt mat og vin og snopte oss 2 croissants som nistemat i bilen med vår sedvanlige kaffe på termos på dagens lille kjøretur.

Vi var litt redd for veiarbeid og trafikk kork så vi beregnet mer enn god tid så vi sjekket inn på terminalen nesten 2 timer før båten skulle gå. Men det var mye vi skulle gjennom. Innsjekking på DFDS med scanning av hundene og sjekking av deres pass og våre pass. Så var det den franske passkontrollen og så den engelske, der vi måtte ta av oss brillene for de skulle sammenligne med passbildene. Det har vi aldri opplevd før. Og så ble vi spurt om hva vi skulle gjøre i England. Vi sa vi skulle til Cornwall og det syntes han var en god ide nå som skoleferien er slutt. Ikke helt slutt tror vi, mener dette er siste uken. Mange barn og foreldre på fergen som sikkert hadde vært på ferie i Frankrike. 99 % engelske biler + 1 % norsk. 

Fin overfart og mye trafikk i kanalen i dag. Ja - La Manche er altså den engelske kanal på fransk. 
Så var det å holde tungen bent i munnen og kjøre på venstresiden. Mona har foreløbig meldt pass på venstrekjøring men vi får se når hun har vært her en stund. Vi parkerer på Canterbury Park & Ride. 

Her kan vi ta gratis buss - 5 min inn til byen. Hvilket Mona gjorde for å handle litt undikker og slikt hos M & S. Mens Ray gikk litt tur med hundene men Maggie ville bare hjem igjen.
Så kom Mona hjem og vi to voksne + Albert gikk på puben mens Maggie fikk være hjemme og passe huset. Det er Albert som er så selskapssyk og trenger litt pub tid. 

Lettere sjokkskadet over menyen som inneholdt kalorier for hver rett. Lurer på om det egentlig er lovpålagt her. Etter å ha summet oss litt syntes vi egentlig det var en god ide. 

Albert var egentlig litt skeptisk til publivet og ville helst sitte på fanget. Mange rare lukter på det teppet på gulvet. Vi var ikke så sulten så bestilte bare en forrett (299 cal) på deling og da verten kom og serverte den og ville klappe Albert boffet han. Det har han aldri gjort før, så han var tydelig utilpass. Ikke rart egentlig, ikke vant å være innendørs utenfor heimen ! Vi får se hvordan det går videre. I morgen natt har vi sånn halvveis planlagt å overnatte på en pub.

Kommentarer