27.08.23 Friedrichstadt - Zeewolde 519 kmFin bobildag i dag får vi vel si selv om det ble en lang dag. I alle år vi har reist har Hamburg vært en flaskehals vi har kvidd oss for. Men nå har vi en Facebook side som heter «Vi som reiser i Europa med bobil» og der er det mange norske som nå er begynt å unngå Hamburg ved å ta ferge over Elben sør for utløpet ved Cuxhafen i stedet. Ettersom vi allerede var nærmt fergen i Cluckstadt fant vi ut at dette var kanskje tiden til å prøve dette alternativet.
Først kjørte vi en time gjennom Schleswig-Holsteinske landeveier. 


Fine veier, for all del, men for oss som til vanlig farer avgårde på Autobahn syntes vi det gikk vel tregt. Men vi fikk nå sett vindmøller på nært hold i alle fall. Aldri sett så mange vindmøller på så kort tid. Må blåse godt her vil vi tro. Og det er jo når det blåser her vi får billig strøm hjemme i Norge hvis vi har forstått dette rett.


Langs veien ned mot fergekaien gikk det sauer på beite og ettersom vi måtte vente i 40 minutter (vi kom med den 3dje fergen) fikk hundene god anledning til å få sniffet på sauene som syntes veldig nysgjerrig på våre 2. Det er 20 grader i dag og bare deilig å vente på ferge.Kjøyr når eg seie kjøyr - som Salhusvinskvetten synger om. Liksom litt mer festlig å ta ferge i utlandet. Nydelig vær var det også og ingen bølger på elven. 

Utsikt fra kjøkkenvinduet i bobilen.

Bobilskipperen.


Albert betrakter folk og hunder fra «stuevinduet».


Fine relativt rolige veier. Veldig lite autobahn i dag, fikk faktisk ikke ordentlig motorvei før vi var kommet til Holland. Men det var jo kjekt til en forandring, med ferge og landeveier istedet. Tordenvær fikk vi også - 3 tordenbyer hvor det høljet - men sluttet nesten like brått som det hadde begynt. 


Så var vi kommet til vindmølle-landet. Men vindmøllene ser ikke akkurat ut slik de pleide å gjøre i gamle dager nei. 


Ettersom vi hadde begynt denne dagen litt maritimt kunne vi likegodt avslutte den maritimt ved å overnatte på Jachthaven Wolderwijd i byen Zeewolde et stykke utenfor Amsterdam. Bobilmiddag i dag; tagliatelle med soppsaus. Kan ikke gå ut hver dag heller. 

Ray sitt nye drømmehus


Nydelig sted. Kommer gjerne tilbake.

Kommentarer