26.08.23 Flensburg - Friedrichstadt 60 km

Fin solskinnsdag men dårlig åpning av dagen i bobilen og verre skulle det bli. Ingen varmt vann og feilmelding på displayet. Tydeligvis er sikringen røket igjen. Vi finner ut at vi får bare klare oss uten varme og varmt vann i denne ferien. Kan ikke bruke opp tid til å få dette utredet.
Vi hadde lest oss litt opp på nyresten i går kveld og det skulle visst være bra med ibuprofen tabletter. Så da kjøpesenteret åpnet var Mona over på apoteket.


Der så hun at det var satt fram vannskål til hunder - tenk det - og så observerte hun faktisk flere hunder rundt i butikkene på senteret. Tenkt så kjekt, det skulle det vært flere steder. Våre var nå i vognen og ikke hadde vi mye tid til shopping heller, veterinæren hadde bare åpent mellom 11 og 12 i dag. Så vi la nå i vei. Parkerer bilen og finner håndskrevet lapp på døren: Lukket lørdag 26 august. Jippi ! MEN vi hadde en sjanse til: Anicura var åpen til 13.00 så vi kjørte ut dit for å sjekke om de kunne ta oss. Av alle ting ligger Anicura i samme gate som Citti-park kjøpesenteret så fram og tilbake er like langt. 
Mona gikk inn i resepsjonen og viftet med passene og spurte om de kunne gi ormetabletter. Ja det kunne de, men jeg måtte være klar over at lørdagen var de bare åpen for nød-tilfeller hvor det ble tillegg i prisen. Ja hva koster det da sa jeg og damen tastet i veg på datamaskinen. Tatt tatt tatt….. det blir 203 euro - for hver hund !!!!!!!!! 
Så da blir det visst å finne en veterinær i Nederland på mandag. Nydelig vær og vi trengte en hviledag. Maggie er sliten og Ray sliter med nyresmerter, men i dag følte han seg mye bedre og har ikke trengt smertestillende. 
Vi leste på nettet en anbefaling av Friedrichstadt - både bobilplassen og byen var fantastisk sto det og med bare en time å kjøre hørtes det helt supert ut. Deilig vær er det også. Og vi ble ikke skuffet.
Flott plass med grønt gress, eple og pæretrær, dusj og ellers ok sanitær til en pris av 18 euro. Vi begynte oppholdet med lunsj og en høneblund. Så tidlig om kvelden gikk Mona, Ray og Albert 10 min inn sentrum. De kaller stedet den hollandske byen for her er flere kanaler gjennom byen og husene ser også hollandske ut.


Vi kunne sikkert tatt Albert med inn på restaurant for å spise men det var så deilig vær at vi bare MÅTTE sitte ute.


Og Albert forelsket seg i en ungarsk vizla tispe på nabobordet så han koste seg. Det gjorde vi også selv om vi måtte vente en time på maten. Det var riktig godt, alle «dagens» hadde stekte kantareller med diverse tilbehør og porsjonene var av vanlig tyske dimensjoner. Det var kulturnatt i natt med konsert og kunstutstillinger åpent så det var ganske livlig i den lille småbyen i kveld. 


Litt skummelt med konsert syntes Albert så da var det greit å sitte på armen til far. Vi skulle gjerne blitt lenger men hadde litt dårlig samvittighet for Maggie som var hjemme og passet huset. Tror hun koste seg med litt «egentid» egentlig, ble premiert med rester av snitzel fra restauranten og en liten tur rundt på camperstoppen etterpå. Stille og rolig her selv om det er fullt,  64 tyske bobiler og 1 norsk. 

Kommentarer

 1. Ni har fått en tuff start med tekniska problem och oro över hälsan och hundarnas medicinering. Men vi hoppas att det ordnar sig och att ni kan ha en fin ferie. Vackert i Friedrichsh-what so ever. Anna och Olof

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går bedre med Ray nå, han har ingen smerter lenger. Vi får håpe det er over for denne gangen.

   Slett
 2. Herlig å lese. På Kleppestø har det bøttet ned i hele dag, bare nevner det.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar