23.08.23 Røldal - Fredrikstad 375 km
Bare en liten hilsen fra meg Albert. « Nå skal du få være med på sommerferie» sa hun der chefen i huset og hva våkner jeg opp til første dagen ? 12 - tolv - grader. Ja hva gir du meg. Og ikke nok med det: REGN. 
Ja feriestarten ble nå heller ikke noen dans på roser for oss to-beinte heller. Regn er vi nå vant med og vi satt jo i en varm og tørr bil, men det var det endeløse veiarbeidet som irriterte oss. Men det må vi vel finne oss i skal vi få bedre veier. Vi hadde såvidt startet i dag morges fra Røldal da det ble full stopp og 20 minutters venting på ledebil gjennom tunnellen - som kjørte i omtrent 30 km fart. Og slik fotsatte det stort sett gjennom hele Telemark bortsett fra her var det automatisk lyskontroll du måtte rette deg etter. 


Regnet bedret seg når vi kom på østsiden av vannskillet og da vi stoppet for en litt sen lunsj utenfor Kongsberg fikk hundene en fin liten tur i skogen. Så bar det videre mot Drammen hvor det var rush tid og trafikken sto omtrent stille. Men da vi tok av mot Oslofjord-tunnellen gikk det bedre. Trafikken gikk greit på E6 i Østfold bortsett fra en hinsides styrtregn-byge hvor vi måtte kjøre i 40 km istedet for 110 for å klare å se noe. Trailerne kjørte med nødlysene på og vi hadde en lengre diskusjon om hvor vårt tåkelys var, men før vi fant den var regnbyen over like rask som den hadde begynt.


Fredrikstad var vår destinasjon i dag og vi har i all enkelhet slått oss ned på en vanlig parkeringsplass ved inngangen til gamlebyen. Vi hadde egentlig ønsket oss en chinese take-away men fant ingen så det ble brun lapskaus fra Meny i stedet. 


Etter middag tok vi (minus Maggie som nektet å være med) en tutletur ned til Gamlebyen før solen gikk ned, ja tenk vi fikk sol tilslutt i dag. Fin by med vollgrav og mange fine hus i pastellfarger. Dessverre var kafeer og butikker stengt. En del puber og kroer var åpen men far var trøtt i ryggen etter en lang dag og ville hjem. I morgen håper vi på en rolig dag på svenske motorveier. 

Kommentarer

  1. Fine og utrolig klare bilder. Gøy å se igjen «student byen min» gamlebyen i Fredrikstad.

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjekt om du hadde skrevet hvem du var. Hilsen Mona

      Slett

Legg inn en kommentar