05.03.23 Søndag i Chalon-sur-SaoneI går tenkte vi at vi skulle ta en rask tur inn til byen tidlig på formiddagen før vi reiste videre, men da søndagen opprant med strålende sol ble vi enig om en lang søndagfrokost med Laura Kuensberg show på BBC for så å spasere inn til byen. Og det er vi glad for. Deilig vær og en utrolig sjarmerende by.


Det er vel et kvarter eller så å gå inn til sentrum langs elvebredden. Det er visst du IKKE har hund. Vi tok vel minst det dobbelte men hva gjorde det i det fine været.
Våren er i anmarsj med pusekatter på trærne og små markblomster som kommer opp.Vi trodde vi skulle vandre rundt i en søndagsstille by men det myldret av folk. Utenfor katedralen og i alle gatene rundt var det marked - og her var det BARE mat de solgte. Det var grønnsaker og oster og pølser og masse ferdigmat. Østers og oliven. Og småbutikker som baker og slakter var åpen. 


Klesbutikkene var heldigvis stengt og det var vi glad for fordi her var mange fristelser. Hele byen var full av småbutikker, eneste kjede vi så var en Pandora.


Alle kafeene var stappfulle men vi klarte nå å finne en plass tilslutt. Kanskje fordi det da bare var en halv time igjen til markedet stengte kl. ett. Da tørket både folk og boder vekk i en fart. Vi tok en lettere blanding av fransk og norsk. Gikk hjem, spiste fersk brød som het Flute med ost og 2 glass vin til og da var vi moden for å sove middag (det var den norske biten). 


Rolig kveld med TV og Quiche Lorraine med salat til middag. Og da var vel vår korte visitt til Bourgogne over for denne gang. Mener vi inntar Alsacre i morgen.

Kommentarer