09.03.23 Middelfart - IKEA Uddevalla 594 km

Som oftest er det kjekt å være på tur - men av og til kommer det dager du helst vil glemme. I dag ble det en sånn dag.
Flere grunner til litt sen avreise fra Middelfart i dag og en av grunnene var at vi ikke kom oss ut av bommen. Mona fikk skylden. Da vi kom i går trakk vi en lapp i bommen som hadde en QR kode. Den stakk vi etterpå i betalingsautomaten hvor vi fikk ut en kvittering med kode for toalett/dusj og wifi og slikt. Mona i sin enfoldighet trodde det var den kvitteringen hun skulle bruke i bommen. Men det var altså den andre fikk vi forklart av en vennlig lokalkjent mann. Jeg har den kanskje i lommen, tenkte hun, men alle hennes lommer ble gjennomgått og alle Ray sine. Da må jeg ha kastet den i bosset. Gikk over til bosspannet utenfor vognen, men der var der kommet en ny sekk ! Skrekk og gru. Heldigvis var der en mann som holdt på å vaske toalettene og han kunne da finne sekken igjen i en container. Heldigvis lå vår pose relativt høyt  oppe og da vi åpnet posen lå lappen der - med kaffeflekker på. Men det gikk greit.


MÅ alltid ta bilde på den fantastiske Storebælt broen. Den var heller ikke helt smertefri i dag. Trodde vi kunne kjøre på det som heter Brobizz med vår bompengebrikke men den gang ei. Så da fikk vi lang sint kø bak oss mens betjeningen tilbakestilte maskinen slik at vi kunne betale med kort. 410 danske ble det, som med dagens kurs er 600 kr.
På Øresundbroen slipper vi litt billigere for der er vi «medlem» og betaler en 350 kr er det vel årlig i medlemsavgift. Og da kjører du til halv pris OG bompengebrikken funker.


Vel over i Skåne falt vi for fristelsen til å ha et hamburgermåltid slik at vi ikke var avhengig av å lage middag i kveld. Hadde kjøpt et lass med rundstykker og pålegg i Middelfart.


I Skåne så vi også den første snøen men det var sol og fine tørre veger. Det gikk vel radig unna til vi nærmet oss Gøteborg. Der var det endeløse køer pga trafikkulykke (som så ut til å ha pågått i timesvis) så på et tidspunkt gjorde vi som damen sa og forlot E6 og foretok omkjøring.


Nå var det snø og dårlig sikt i tillegg til at det begynte å bli mørkt.


Våre to passasjerer i buret begynte å surmule også så vi omrokkerte litt og plasserte prins Albert i sofaen med bilbelte på. Så ut til å være fornøyd da.
Så kom vi da endelig til Gøteborg sånn litt før syv og dro til Lisebergsbyn camping hvor vi har vært mange ganger før. Her hadde resepsjonen stengt kl.6 men der sto et nummer du kunne ringe. «Har ni bookad» spurte servicemedarbeideren i andre enden. Nei vi hadde jo ikke det, trodde det var unødvendig på denne årstiden. «Då kan jag tyvärr inte sleppa er inn». Himmel og hav - og der sto vi i snøfokken !
Så surfet vi litt og fant ut at i Kungälv var det et helårsåpent vandrehjem med bobilplasser. Så dro vi dit, kjørte litt feil så det tok vel en time, masse trafikk og køer alle veier. For å finne ut at de var stengt. Så mye for helårsåpent.Men siden vi bor i Åsane kom vi på at der er jo ett sted som er helårsåpent - IKEA ! Så vi googlet og fant nærmeste IKEA i Uddevalla - 1 time unna og der kom vi kl. 10 om kvelden. Det er 7 minusgrader. Vi fyrer på gassen og håper på at vannet ikke fryser.

Kommentarer