02.03.23 L’Estartit - Palavas - les- Flots 253 kmSå var vi kommet til Frankrike - til sjarmerende Palavas-les-Flots utenfor Montpellier. Her går det kanal fra Middelhavet inn i byen og her har de rigget til skiheis som tar deg over kanalen. Mona syntes det hadde vært en ypperlig ide i Vågen heme i Bergen. Men så bemerket Ray at da ville jo ikke seilbåter kunne komme inn der, så da var det kanskje ikke så god ide likevel. Vi får klare oss med Beffen.


Men dagen begynte i L’Estartit på den spanske siden av grensen. Vi hadde opprinnelig tenkt å være her 2 dager men det var 8 grader og overskyet så det fristet ikke noe særlig, spesielt ikke når fru Yr kunne fortelle oss at det var sol og 13 grader i Palavas som er 2,5 timer unna. Så vi stoppet på det lokale bakeriet, kjøpte en rykende fersk varm baguette, tok en runde rundt havnen og forlot byen og Spania. Hasta la vista for denne gangen.
Grei tur på motorveien og et par timer senere og 31 euro fattigere kom vi til Palavas hvor vi har vært flere ganger tidligere, som regel på veien TIL Spania, alltid litt stas for det er her vi møter Middelhavet for første gang.Her har de også bitte små palmer som passer for en dachs. Vi tok en tur rundt i byen for å lese menyer på restaurantene fordi det er Ray sin geburtsdag i dag (78 år) slik at vi kunne gå ut om kvelden å feire litt. Men det ble så kaldt at vi bestemte oss for hjemmelaget Shepherds Pie hjemme i stedet og så heller gå ut i morgen til lunsj. 


Du vet du er i Frankrike når bobilturistene spiller Boules foran bilene på kaien. Veldig fin bobilplass i denne byen. Kan stå helt ved kanalen og i bakgrunnen kan du skimte flamingoene som vader i sjøen like utenfor. 

Kommentarer

  1. Det går fort hjemover nå. 😊

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja vi håper bre det ikke blir for mye snø og tull.

      Slett

Legg inn en kommentar