20.01.23 Paella-dagen
Paella-dagen i Benicassim er vinterens største begivenhet. Nesten som 17 mai. Da er alle gatene stengt og det blir dekket langbord som de forskjellige restaurantene administrerer. Eller campingplass for den del. Bonterra-paellaen ble servert i en av de små sidegatene på to eviglange bord. Det var fra kl. 13.00 til 15.00. Andre begynte senere på dagen - eller hadde vel flere bordsetninger kanskje og om kvelden var det musikk og festing i gatene. Men da var nå vi pensjonister med hund forlengst kommet oss hjem. 


Paella,salat,brød og så mye vin du ønsket for 11 euro. Er det sponset av kommunen eller ?

Bonterra-gaten. Den valicianske paella er forskjellig fra den du vanligvis finner langs kysten. Den består av kaninkjøtt, kylling, store hvite bønner og grønne bønner. 


En av gjestene fant et kaninhode på tallerkenen og da ble det stor oppstandelse. Et ektepar fra Tyskland ble så oppbrakt at de forlot bordet. Men vi er jo vant med smalahove så vi blunket ikke en gang. Hodet ble dog spist av eierens 2 labradorer. 
Mye ved som går med til alle bålene, kommer i egne spesialpakkede sekker.


Post festum: full rulle på vaskeriet. Alle klær vi hadde på oss måtte vaskes - de stanket røyk. God blest har vi fått så de tørket fort på vår kombinerte løpestreng og klessnor !

Kommentarer

  1. Kjekt varme seg på bildene, deilig! Her er det så surt i dag med vind og sludder sidelengs!!!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar