15.01.23 Tid for bacalaoVi forsøker å spise fisk så ofte vi kan her inSpania. Før om årene har vi på denne tiden sett Bacalao de Noruega i butikkene - og det er da rett og slett tørrfisk. Så nå skvatt vi litt da vi så Bacalao i ferskvare disken. Og det er rett og slett lettsaltet torsk. Med nypoteter og grønne bønner og smør ble det et riktig festmåltid. 


Bacalao er det spanske navnet for torsk, verre er det ikke. Og denne var altså fra Barentshavet. Ikke spesielt kortreist. Det er det vi prøver å få fatt i. Og fersk selvfølgelig. Vi har som oftest fisk 2-3 ganger i uken, som oftest stekt. Og da er det viktig at det er vindstille slik at vi kan steke ute på gasskokeren. Ingen fiskesteking inni i bobilen takk. Det har vært veldig lite vind hittil denne sesongen men det har begynt å ta seg litt opp i det siste dessverre. Ingenting er verre en fin sol som blir ødelagt av fysende kald nordavind. 


Regnbueørret med ris. Har endelig fått fatt i boil-in-bag ris, det er noe de vanligvis ikke har her men de hadde på Konsum. Dorada. Kombinert med spansk potetomelett, ferdigkjøpt. Lettvint middag.


Eller fish & chips i restauranten - enda mer lettvint. Men kanskje litt vel mye frityr for oss. 

Kommentarer