05.01.23 Los Reyes MagosI dag er det Hellig 3 kongers aften her i Spania med opptog i alle byer. Da kommer kongene Caspar, Melchior og Baltazar i opptog nedover gaten og kaster ut snop til alle ungene som står klar med bæreposene sine. Om natten kommer kongene tilbake med gaver til barna som blir åpnet om morgenen 6 januar, som er Hellig 3 kongers dagen. Da spiser de en tradisjonell kremkake hvor det er gjemt en konge og en bønne. Den som får kongen får være konge for en dag og den som får bønnen må betale for kaken til neste år. Omtrent som vår mandel i grøten. 


Josef og Maria med Jesusbarnet er de som kommer først i prosesjonen.


Så kommer kongene en for en. Dette var sistemann - Baltazar fra Afrika. To utslitte bikkjer på vei hjem. Det var litt vel mye bråk og høy musikk for en ung hund stakkar, men han klarte seg godt og fikk sitte litt på armen til mor. Fikk litt dårlig samvittighet, har sagt mye stygt opp gjennom årene om de som tar bikkjen med til byen på 17 mai. Men Benicassim er en liten by og det var et lite opptog selv om lydnivået var skyhøyt. 


Kommentarer

 1. Endelig fikk jeg inn noe, har vært innom hver dag siden 31. men først i dag viste helt frem til 5.1.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke skrevet på flere dager, nå tok jeg et skippertak. Hvem er du ? Husk å skrive navn, det viser ikke i anonym kommentar.

   Slett
 2. Hej Mona och Ray! Äntligen har jag hittat er blogg igen. Så fint ni har det! Albert är helt bedårande och Maggie också. Älskar bilderna av den. ♥️Kram från Anna, Valle hälsar 🐶

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi har hatt SÅ fint vær hittil i år. Koser oss. Albert får så mye oppmerksomhet. «Perrito guapo» sier de lokale her og han ruller over for å bli klødd på magen.

   Slett

Legg inn en kommentar