19.12.22 Viviers - Roses - 376 km


Begynner med dagens siste bilde: ENDELIG kom vi til palmene og Middelhavet.
Men dAgen begynte i Viviers der vi overnattet på en bobilplass eiet av en klubb som heter Campingcarpark. De har bobilplasser over hele Frankrike og de er alle ubemannet. Du har et medlemskort som du bruker til å få opp bommen og så entrer du et inngjerdet område. Her får du strøm, dotømming og ferskvann, altså alt du trenger. Prisen ligger på 8-15 euro så det er jo billig. Vi benytter oss ofte av disse plassene når vi er i transitt. Og transitt ble det i Viviers, ikke mye vi så av den lille byen. Men heldigvis hadde de en stor Carrefour supermarked så vi fikk handlet litt fransk baguette, vin, kylling, diesel og melk. 


Herlig med stopp på motorveien fri for snø og med grønt gress og furutrær. Albert tror at hvert eneste tre må markeres så det kan ta sin tid. 


Etter et par timer kunne vi se både Middelhavet og Pyreneene. Og jo lenger vi kjørte jo mer steg temperaturen.
Vel innenfor grensen til Spania ble vi møtt av det katalanske flagg i rundkjøringene og gradestokken stoppet på 19 grader 
Vi velger å ta  inn på campingplass i byen Roses i dag. Trenger dusj og føler oss tryggere på campingplass enn på camperstopp. Det går rykter i bobilverden om stor kriminalitet i Barcelona området så vi vil være på et sted vi kan sove trygt. Tror ikke de to mini-vaktbikkjene våre hadde avskrekket noen selv om Albert er utrolig mørk i røsten. 


Måtte jo ta oss en tur på promenaden selv om det blåste stiv kuling, minst. Her var det både vindsurfere med fallskjerm og sparkesykler Maggie fikk hisse seg opp på. Glad vi ikke skal tilbringe vinteren her, tydeligvis et sommerturist-sted, alt langs promenaden var stengt.
Men det virker som om at på campingen er det lett blanding av langtids og korttids turister. De fleste er franske, det er omtrent som nordmenn i Strømstad. Har ikke dradd spesielt langt hjemmenifra for å si det slik. Og flink å pynte til jul er de.Kommentarer