26-27.08.22 Fra fjord til fjell


Da vi forlot Holmestrand var det allerede blitt langt på dag så da vi kom til Kongsberg i firetiden var det tid for en matbit både for 2 og firbente. Vi stoppet på en rasteplass ved Pikerfoss kraftverk like utenfor Kongsberg. Her var det så kjekt å stå at vi fant ut vi like godt kunne tilbringe natten her. 

Det regnet da vi kom og da vi sto ganske nær Lågen begynte Mona og bli litt nervøs for oversvømmelse men regnet ga seg utpå kvelden og neste morgen var det strålende sol slik vi nå er blitt vant med her på østlandet. 

Fint å gå tur langs Lågen synes Albert, men aller best er det å få seg en liten frokost-lur på saueskinnet mens solen skinner inn fra vinduet.

Sen frokost i dag (igjen) men nå må vi se å få opp farten fpr å komme hjem søndag som planlagt. Det var mye trafikk på veien fredag ettermiddag men lørdagen gir stille fredelige veier med lite trafikk. Men mange svinger ! Tror nok Hallingdalen har mer rette strekninger ja.

Stopper i Uvdal for å handle litt og der får Albert hilse på husflid-sauen. Kanskje et fremtidig strikke-prosjekt for mor ?

Stopper på Geilo for lunsj og Maggie får bade i elven ved Geilo kulturkirke. Men så bærer det vestover over Hardangervidden som viser seg fra sin beste side i dag. 

Vi ler litt av brøytepinnene som er på størrelse med hesjestaur og har refleks på så det kan brøytes om natten også. Vi har jo vært med på kolonnekjøring om vinteren i våre yngre dager men det får de oss ikke med på nå lenger. Om vinteren kjører vi faktisk langs kysten via Lindesnes for å slippe dette når vi da skal øst/vest.

Men på en dag som denne er turen bare et eventyr. Og gjengen som jobber for Freia traff vi også på.Dagen ender på Fossli der vi joiner busslaster med cruiseturister som er kommet for å se Vøringsfossen. Her er bygget nye inngjerdete platåer der du kan stå for å se fossen. 

Men ut på platået ville ikke Albert, det får være grenser for hva en grevlinghund skal være med på, sier han. Men Maggie gikk helt utpå, hun som hater å gå på gangbroen over veien hjemme i Morvik. Og den kan hun nå få ta i morgen kveld for nå er ferien slutt for denne gangen.

Kommentarer