25.08.22 Fra seil til damp


Det ble relativt sen avreise fra Holmestrand. Mye som skulle gjøres i dag. Bort i byen hvor der var en veterinær hvor vi kunne få mer tørrfor til Albert. Så vanlig matshopping. Så tømme do og gråvann og fylle ferskvann. Det skal vi komme tilbake til. Det skal bli 25 grader i dag så vi vil ikke dra langt men bare finne oss en fin grønn flekk.

Kjører nordover via Hokksund og Vikersund på fine veier og korngule åkrer - de fleste er ferdig med skuren nå.

Stopper ved Krøderen hvor der er et piknik område hvor du har lov å parkere - såvidt vi kan se. 

Maggi kan bade i nydelig krystallklart vann. På andre siden av viken har de laget en sandstrand og vi kan høre hylene fra ungene som bader der.

Skinke og potetsalat er lettvint middag i varmen. 

Om kvelden går vi rett borti veien der det er endestopp for veterantoget «Krøderbanen» som om sommeren går hver søndag mellom Vikersund og Krøderen - så da var det jo litt dumt å havne her på en torsdag.Fin plass å overnatte - fullt med bunkers - både diesel og mat. Vi står like ved det brune huset til høyre.

Men hva er dette ? Choo choo og svart røyk midt i morgenturen ?Tenk toget kjører på en fredag !
 Det viser seg at de skal være med på en filminnspilling. Så da fikk vi nå sett choo-choo toget i aksjon likevel. 

Så over til en annerledes aksjon. Husker dere gårsdagens vannfylling i Holmestrand ? Gjett hva vi glemte igjen ? Jo - lokket til vanntanken ! Etter 14 år med bobil er det jo et under at det ikke har skjedd før. Vi blir enig om å glemme Rv7 Hallingdalen og heller dra 1,5 time tilbake til Holmestrand for å se om den fortsatt var ved vannposten.

Og under over alle under - DER VAR DEN !!!
Så da ble det Numedal istedet for Hallingdal til Geilo. Veien blir til mens du kjører.

Kommentarer