16.08.22 I høljeregn til Hogga sluse
Som værmeldingen hadde lovet våknet vi til regnvær. 44 mm bare i formiddagstimene - og som om ikke det var nok - lyn og torden i tillegg. Maggie er sint og bjeffer på tordenskrallene mens Albert stakkar er redd. Ikke lett å få ham ut for å gjøre sitt fornødende i dag nei. Det har regnet så mye om natten at Ray er bekymret at vi skulle bli sittende fast i gressplenen, men vi kom oss nå avgårde. 


Skodde og regn - nesten som vi ventet at trollet kom ut av skogen.Men eneste trollet som kom var veiarbeideren. Nei nå er jeg stygg. Viktig med veiarbeid. Og vi har god tid. I Seljord stopper vi for å fylle Ad Blue og da tordnet det slik at du følte hele bensinstasjonstaket ristet. Men bikkjene synes trygg i bilen så vi forlater dem der for å shoppe litt på kjøpesenteret der. Så bærer det videre til dagens destinasjon som ble Hogga sluser ved Telemarkskanalen. 

Det verste regnet har gitt seg når vi kommer der så vi får nå tatt vår sedvanlige tutletur. Fin bobilparkering her for en 10-12 biler og toalett og dusj i tillegg. Ganske stort parkanlegg som dyrene kan løpe litt på i flexilinene sine. Men ingen data ! Lenge siden vi har opplevd det i Norge. Men her er gratis wifi du kan logge deg på som er veldig bra så TV kvelden var reddet.


Ikke så lett å se - men på andre siden av kanalen er det en flokk med kashmir geiter som har fått sommerjobb med å holde vegetasjonen nede. Vet ikke om LO har vært her med sommerpatruljen sin for å sjekke forholdene men de har nå i alle fall fått seg en slags gapahuk hvor de kan søke tilflukt i regnet. På grunn av den spesielle pelsen blir de fort våt og det er noe de ikke liker - akkurat som Albert. De er nå kommet til rett fylke i alle fall, Telemark har til vanlig veldig tørre somre. Det er bare i dag alle slusene er åpne. Men det kan de vel trenge. 


Neste morgen våkner vi til sol men vi har bestemt oss for å dra videre til neste sluse. Likevel kjekt å se stedet i sol også.Kommentarer