15.08.22 Over HaukeliLitt skyet i dag men deilig temperatur. Vi kjører til Gjermundshavn og fikk der 50 minutter å vente på fergen til Årsnes. Men hva gjør vel det, kaffi har vi og lefse har vi og været er nydelig. Veien mot Folgefonntunnellen er ikke av de beste for å sindet mildt og nå holder de på med å lage en ny tunnell i det partiet hvor det er verst smalt og svingete så da ble der en del venting der også. 
Hadde planlagt å stoppe i Odda for å gå på polet men fant ikke parkeringsplass. Men det var blitt lunsjtid så vi tok en grei lunsj på Smelteverktomten, der overnattet vi faktisk sist vi var i Odda.


Er jo fin natur selv om det er litt grått. Vi hadde planlagt å overnatte på Haukeliseter men da vi kom der fant vi ut at det var for tidlig på dagen å ankre opp så vi valgte å fortsette.
Det er veiarbeid i Haukelidtunnellen og kolonnekjøring på gamlevegen. Vi fikk 25 minutter å vente på følgebil så da fikk jo dyrene en liten tur i terrenget,
Egentlig er det greit at tunnellen er stengt, mye finere tur dette enn gjennom et mørkt høl. Men hadde ikke turd å kjøre uten ledebil. 

Vi angret litt på at vi ikke hadde stoppet på Haukeli, for vi endte opp med å kjøre lenger enn vi egentlig ønsket for å finne en plass for natten. 


Men det ble stopp på Morgedal camping i strålende sol i sekstiden så vi fikk nå litt kos på slutten av dagen. Nydelig plass ved vannet og Maggie kunne bade i krystallklart fjellvatn. Albert betakker seg for å bli våt på beina. Men fare for det i morgen - det er meldt regn og torden i bøttevis.

Kommentarer