31.03-01.04: Rochefort - Ile de Re - 65 km

Kort hopp i dag, bare en times kjøring - mot La Rochelle. Nydelig by, men her var vi for 3 år siden så det er ikke så interessant denne gangen. Nå drar vi over den 2,9 km lange broen til øyen Ile de Ré. Det er en ferieøy med 17 000 innbyggere om vinteren og 150 000 om sommeren !


Broen var bygget i 1958 og tydeligvis fremdeles ikke nedbetalt ettersom vi betalte 8 euro for å kjøre over. Vi tar sikte på «hovedstaden» St.Martin forholdsvis nord på øyen.
Her parkerer vi på Camperstoppen Aire de Campingcar des Rempards. Den ligger like ved festningsvollen som går rundt 3/4 av byen. Her holder en av byens severdigheter til - nemlig esler med pyjamasbukse på ! - men vi så ingen denne gangen.


Bobilene står oppe til høyre på bildet. Og ettersom eslene ikke ville vise seg har vi måttet låne et bilde fra internett.Buksene skal visstnok beskytte dem mot myggestikk. Det var ikke myggen som plaget oss denne gangen - men en iskald nordavind. 10-12 sekundmeter hele dagen. Heldigvis var det en kafe som lå litt i le nede ved havnen så vi fikk dagens viktige dose.


Tilbrakte vel et par timer med å vandre rundt i denne pittoreske vakre småbyen. Lignet vel litt på byer på franske riviera og skal visstnok ha like mange soltimer. Noen filmstjerner som Orlando Bloom og Kate Perry foretrekker St.Martin fremfor Cannes og St. Tropez og har skapt litt publisitet om stedet, i tillegg til mange franske «A-listers». Eneste kjendis vi så var han her som hang på en vegg - det er valg i Frankrike om en ukes tid. 
Fine små klesbutikker og søte små restauranter. Små størrelser og høye priser. Altså ikke noe for oss. 
Eneste vi kjøpte var en oliven såpe og dusjolje i den fine butikken bakerst på bildet.Ray var nå fornøyd med å se på båtene i havnen. Noen ligger innenfor en sluse og holder seg flytende hele tiden. (Bildet over) De andre følger tidevannet og blir liggende i tørrdokk når det er fjære sjø.


Veldig flink å flagge i Frankrike. Trikoloren ser du over alt. Her har de i tillegg hengt opp det ukrainske flagget.


Og her var dekorasjonen på skoleveggen - veldig patriotisk.Og så var det bare å tutle tilbake til Tyttebæret og alle var enig om at St. Martin var en nydelig by. 

Kommentarer