26.04 - 28.04.22 ThirskVidere nordover i dag til Thirsk, bare 40 km unna og det nordligste punktet vi kommer til denne gangen. 


Underveis får vi øye på denne hvite hesten her i det fjerne. Vanligvis er det i Wiltshire de har slike hvitkalkete hester i terrenget.
På en ferie som går over flere måneder kan du ikke regne med at alt er solskinn og festlig hele tiden. Og dagene i Thirsk ble litt skuffende. Vi bodde på caravan klubben sin plass ved travbanen men i motsetning til York var det strengt forbudt å lufte hunder inne på travområdet. Caravanklubben er veldig nøye med oppstallingen så du må parkere slik at støtfangeren i hjørnet bak er ved merket. I tillegg var dusjanlegget det man nå kaller retro. Men rent og helt adekvat, for all del, men varme i gulvet hadde gjort seg, brrrrr…. det var overskyet og kaldt, 8-9 grader er ikke akkurat det du forventer av England sist i april. Ray har pådratt seg en forkjølelse i det kalde været og har også fått verk med nyrestein så han tilbringer stort sett hele onsdagen i sengen. Da er det kjekt å ha tv, godt strikketøy og en gammel tålmodig hund som ikke forventer så mye. 
Torsdag var det tur for å ta en titt på byen (liten by) og James Herriot museet her. Det hadde jo vi hundevenner gledet oss til. Vi fulgte den første serien «All Creatures Great and Small» som gikk på slutten av 70 tallet/ åttitallet. Ray fant alle 93 ! episodene på Youtube så vi har nå underholdning en stund fremover ja. 
Det er laget en ny serie nå for et par år siden men vi synes den gamle var best. Praksisen ligger rett rundt hjørne fra campingen, midt i byen.
James Herriot var et pseudonym ettersom veterinærforeningen ikke tillot at han utga bøker under eget navn. Her er han med sin yndlingshund - en beagle.


Kjøkket i praksisen. 


Frokostrommet - her behandlet han ofte smådyrene.Her er Tricki-Woo og eieren på besøk i spisestuen.Bak huset er noen av studioene som BBC brukte da de filmet. Aldri vært i filmstudio før så det var jo litt gøy.


Forsøkte meg på en kalvefødsel før vi kom oss avgårde. Da var vi omtrent stivfrossen av kulde tross ullgenser og boblejakke. Om det er vanlig at de ikke har varme på i dette huset eller om det er de høye strømregningene de ikke har råd å betale vites ikke.Kom oss inn på en deilig varm italiensk kaffebar for å få varmen tilbake. Skulle gjerne brukt bedre tid på museet men har ikke lyst å ende opp med lungebetennelse akkurat.
Fin liten by, mange kafeer og take-aways så vi led ingen nød. Og en morsom ting (Mona syntes dette var morsomt) var at i stedet for blomster ampler var de strikket med forskjellig tema alt ettersom hvilken butikk de hang utenfor. Tok en del bilder der ja for kanskje dette var en ide å ta med hjem ?
Fredag morgen må vi ut. Lørdag skal det være veddeløp her og da må alle vognene ut. Noen av startboksene er allerede kommet. Helgen som kommer er Spring Bank Holiday. Dvs lør-søn-man er feriedager og det er fullt opp alle steder. Og en trafikk av en annen verden, så vi skal ligge helt i ro til tirsdag - på en campingplass sør for Birmingham. Den lange veien hjem begynner liksom nå.


Kommentarer