24.04 - 25.04.22 På indre bane i York

Søndag morgen er det tid for å dra nordover. Vi skal til York som ligger 100 km lenger nord. Så ca. 1,5 times kjøring. Rett før vi kommer til campingplassen i York kjører vi innom en svær Tesco og får handlet litt. Føles alltid litt rart å handle på en søndag. 


Vi tar inn på Manor Farm caravan site som er en liten campingplass en 5 min med buss fra sentrum, eller du kan gå på under en halvtime.
Det er deilig sol og vi sitter «på terrassen» resten av dagen, føler ikke for å gå noen steder. 
Neste dag drar Ray med bussen inn til byen mens Mona og Maggie tar en runde på travbanen som ligger rett over veien fra campingen. 


Her er ingen hester oppstallet, men dyreliv er der…….. under bakken. Masse små kaniner som løper inn og ut av hullene sine og gresser på marken og i et nysådd felt. Venter liksom å se bonden komme med haglen.


Ikke lett å få øye på brune kaniner på et brunt jorde.Travbane-tribunen er til venstre. Til høyre er «The Chocolate Works» - sjokoladefabrikk med 300 ansatte bygget i 1926 og stengt i 2005. 
Vi traff en eldre kar med stokk som var ute og spaserte i parken. Han bøyde seg ned og klappet Maggie og fortalte at hans siste hund var en border terrier. Han kunne ikke ha hund nå sa han, for han bodde på pleiehjem - og pekte på sjokoladebygningen. Den er nå omgjort til luksus hjem for eldre og han fortalte at han betalte 1000 pund i uken for å bo der, men fantastisk stell og fantastisk god mat, fortalte han. Hele pensjonen min går med til å betale avgiften, så han hadde ikke råd å kjøpe vin lenger, but I have a very kind daughter who keeps me in good supply, sa han. 

Men så kommer vi til rosinen i pølsen. Inne på travbanen er det lov å lufte hunder når det ikke er travløp. Ettersom det er inngjerdet er det helt trygt å sleppe dem løs der selv for ulydige hunder som Maggie. Tror hun ble helt overveldet egentlig. En travbane skal visst være rundt 60 mål eller kanskje det var 600…… ikke helt sikker på konverteringen egentlig. Men svært var det og Maggie fikk vel et snev av agrofobia tror jeg, løp ikke langt bort fra meg og ble litt skremt av en greyhund som kom forbi i rasende fart. Så hun var helt villig til å få på båndet og heller gå langs hekken mot veien for å sjekke Snurre Sprett. 
Vi hadde tenkt å ta en slik hop-on-hop-off tur men det ble ikke noe av. 13 pund pr billett var nå litt stivt syntes vi. Men takket være vår eminente GPS-dame fikk vi gratis sightseeing gjennom York da vi dro neste morgen. Forbi York Minster - største gotiske katedral i Europa - og svært lik vår egen Nidarosdom - og en koselig og blomstrende by. 

Kommentarer