20.04-23.04.22 SheffieldI dag er det en vei vi skal følge stort sett: M1-North. Vi trodde lenge det skulle være fredelig men det balte no på seg med trafikk der også. Store deler av veien har de kuttet ut nød-feltet slik at du kjører på alle 4 feltene. Dette presterer veimyndighetene å kalle «smart motorway» men hva som er så smart med den har vi aldri fått forklaring på. Fakta er at mange mennesker er blitt drept på denne typen fordi de blir påkjørt bakfra når de får motorstopp. Og når 3 av feltene er opptatt av trailere som forsøker å kjøre forbi hverandre går nå sjåføren helt i fistel. 


Men snart er vi framme i Sheffield, en by som kalles «the green city» og det er veldig mye trær her. Nå blomstrer mange av dem også så det er riktig vakkert.Vi skal besøke venner som også har terriere, nemlig westies. Så det blir tur i parken med hundene.
Midt i parken er der en stor dam hvor gutter i alle aldre morer seg med å kjøre/seile modellbåter.


Og typisk engelsk har parken til og med 2 kafeer. En for gamle gubber/damer med hund med vanlig servering og en annen for joggerne i lycra som skal ha 25 varianter av italiensk kaffe.Vi blir også tatt med på tur til the Peak district hvor det er fjell og mange sauer på beite. Og fine små byer som Castleton og Buxton. Og koselige puber med god mat naturligvis. En av dagene dro vi med dobbeldekker bussen ned til sentrum og så oss rundt. Det er mye folk i byen nå, mange er kommet for å se verdensmesterskapet i biljard som går av stabelen her i sentrum og vises på TV i timesvis hver dag. Vi går nå fort forbi det.Da vi kommer forbi rådhuset er der et brudefølge som tar bilde utenfor der det er mange små fontener. Dette er visstnok tradisjon for alle 
brudepar.


Og så har vi en liten tradisjon vi også: aldri en tur til England uten et besøk på kafeen hos M & S hvor du får delikate smørbrød og te servert i kanne.Maggie og westiene hadde et litt komplisert forhold. Her ser det ut som Maggie har gått i dekning uti hagen - men stort sett forsøkte hun å bli «sjefen» og det er jo ikke spesielt pent gjort når du er gjest ! 

Kommentarer