10.04.22 La Manche

Morgenkaffe på trappen i dag. Det er deilig sol men kald trekk. Vi har god tid. 50 minutters kjøring og fergen går 15.15.

Det har stått en del i pressen om køer og kaos i Dover men ettersom vi ikke leser franske aviser vet vi ikke hva ståa er i Calais så vi ankommer 2 timer før avgang - bare for å bli fortalt at fergen er 45 min forsinket. Det tar nå litt tid å komme gjennom passkontrollene. Det er både fransk og engelsk. Første gang Ray reiser inn i sitt hjemland med norsk pass ! Og første gang Maggie reiser inn uten å bli scannet. Skal si de er blitt slapp. 


P & O som vi alltid har reist med før har blitt fratatt lisensen fordi de har sagt opp alle sjøfolkene og ansatt innleid byråansatte i stedet, så det er bare DFDS og Irish Ferries som opererer her nå. Vi skal reise med DFDS nyeste ferge (bygget 2021) «Cote d’Opale» et svært beist med 8 etasjer. Tar nesten like lang tid å få alle ombord (minst 100 trailere ser det ut som) som overfarten tar. Effektiv seillas er bare en time, så går det omtrent en halv time å få båten ferdig fortøyd.


Ingen vind så Mona var fornøyd. Fine kafeer ombord også og stor duty free men det var ikke noe som fristet. For oss nordmenn er jo vinen på supermarkedet i England billig uansett.

Reiste ikke langt i dag - 20 min på venstresiden for være nok til å begynne med. Vi er på Park & Ride i Canterbury. Det har de laget egen stellplass for bobiler. 
Og to minutter borti veien lå nærmeste pub - det er jo viktig. Så da ble det sirloin og chips på oss og Mona klarte også å gjøre plass til en Sticky Toffee Pudding. Ble enig om at fra nå av skal vi bli sunnere ! 

Ps….. og La Manche er altså Den Engelske Kanal - på fransk.

Kommentarer