02-03.04.22 Ile de Re -Les Sables d’Olonne - 141 km


Bare 2 timer å kjøre i dag og vi velger å holde oss unna motorveiene. Fine veier der eneste irritasjon er alle rundkjøringene. Troe alle veikryss er omgjort til rundkjøringer. Ikke som landeveiskjøring hjemme hvor det er veikryss og hovedveien har forkjørsrett. Kanskje litt tryggere dette. 

Vi skal til en annen kystby ved Biskaya i dag, nemlig Les Sables d’Olonne. Denne byen ligger i fylket Vendeen og er mest kjent for jorden rundt regattaen Vendee Globe. Det er et solo seilas non stop med de mest moderne båtene og utstyr som finnes og arrangeres hvert 4 år. Sist i 2020.

Så har vi Golden Globe Race som også starter og slutter i Les Sables d’Olonne. Også et jorden rundt solo seilas men med vanlige seilbåter og uten moderne satelittnavigasjon og andre moderne hjelpmidler. Regattaen starter nå i september og Ray hadde håpet at noen av båtene var på plass allerede. 


Men da han besøkte marinaen var det ingen regatta-båter der. Så det var jo litt skuffende. Vi var her også i april 2019, da var de akkurat kommet i havn og det var premieutdeling. Og det var fryktelig varmt. Husker vi måtte gå med hundene på skyggesiden av gaten. Det problemet har vi ikke denne gangen. Det er en isende kald vind - så på med stillongs og boblejakke ! 

Lørdagen går vi ned på strandpromenaden med Maggie og oppdager at hadde vi kommet 2 dager før kunne hun ha løpt løs, men her er det norsk båndtvang på stranden - 1 april.


Søndagen lar vi Maggie passe bilen mens vi gjør som så mange franskmenn - spiser søndagslunch ute. Siden vi ikke hadde Maggie med kunne vi sitte inne, dvs vi oppdaget et ektepar som kom inn med en fox terrier , så det var tydelig lov å ta hunder med inn. Men vi fikk nå en deilig og fredelig søndagslunsj med havabbor og hvitvin. Det kom på 20 euro hver for fisken og 16 euro for en karaffel hvitvin. Kom lykkelig tilbake til Maggie og så TV resten av dagen. Det er delvis skyet og 10 grader som føles som minus 10 med den kalde vinden. Ikke en dag for uteaktiviteter egentlig. Men formiddagen ble tilbrakt med vask av bil innvendig og utvendig så den lunsjen fortjente vi var vi enig om.

Kommentarer