28-29-30.03.22: Dax - Rochefort - 307 km

Forlater campingen utenfor Dax i dag og beveger oss i nordvestlig retning. Skal forbi Bordeaux og håper vi slipper unna med å passere på ringvei utenfor og det gjør vi stort sett. Vi valgte å kjøre utenom bomvei men klarte likevel å bli stoppet for 5 euro før vi kom til Bordeaux. Ikke allverden men litt irriterende at du havner på betal-vei når du har programmert Google til å kjøre uten. En del andre irritasjonsmomenter i dag i tillegg. For det første da vi skulle fylle gass. Full forvirring om vi skulle betale før eller etter fylling. Mona var 3 ganger inni butikken før det ble avklart. Heldigvis gikk det greit med fyllingen, vi hadde det rette munnstykket. Kom på 13 euro = 13 liter så vi regner med vi var ca halvfull.
Akkurat kjørt ut fra serviceområdet og Adblue lyset plinger. Kjører inn på neste servicestasjon (vi er på motorvei altså) og der var butikken stengt ! Med rød og hvit politi-tape ! Hadde noen blitt myrdet ? 
Så bar det videre til neste stasjon. Kjøpte 2 femlitere med adblue. Så fikk vi ikke opp korken ! Måtte tilbake til kassen og få ungdommen der til å åpne. Ikke lett å bli gammel nei. 
Etter et par timers kjøring finner vi en camperstop utenfor Bordeaux som vi hadde lest så mye fint om på nettet. Men det var bare tull. Et OK område på en gård men ingenting rundt. Ingen baker eller butikk eller restaurant. Vi måtte for første gang ty til reserveproviant: en pakke Wasa husman til lunch og uncle Ben karri med kyllingrester. 
Neste morgen dro vi videre. Da valgte vi betalvei og betalte 15 euro for veldig fin og rolig vei som tok oss til den lille (20 000 innb) byen Rochefort. Og her må vi innrømme at manglende franske stave-kunnskaper lurte oss litt. 

Vi trodde vi skulle til en oste-by. Men vi kom til en gammel marineby ! Ostebyen staves Roquefort og ligger i Occitane i syd-Frankrike. 

I denne byen kunne vi velge mellom camping eller camperstop og siden det var fint vær valgte vi Camping Municipale. Alltid kjekt å kunne ta ut stolene og ha litt gress rundt seg, Maggie stemmer alltid for camping. Traff en hyggelig dame på nabotomten fra Dunquerke. Hun var her på 3 ukers spa for revmatisme (betale selv en liten egenandel og trygdekassen resten) så det driver de med her også. Hun har vært her mange ganger før og da vi spurte om hun hadde en restaurant å anbefale fikk vi navnet til en restaurant i den ene enden av den gamle repslagerbygningen Corderie Royale. Bygningen ble bygget under Louis XIV og var da den lengste bygningen i Europa.


Vi tok ett blikk på restauranten hvor det sto «Michelin» og rygget bakover. Definitivt ikke rette stedet for bobilturister med hund !
Heldigvis hadde vi vært innom en svær Intermarche på veien hit og plukket opp diverse matvarer inkludert denne:


Ved hjelp av google oversetteren fant vi ut at dette var rett og slett fransk plukkfisk ! Den smakte helt himmelsk. Så kan nå Michelin ha så mange stjerner den vil.

Neste morgen startet litt kaldt og overskyet så da syntes vi at vi trygt kunne la Maggie bli igjen i vognen mens vi gikk til byen på egenhånd.


Nei vi er ikke kommet til Paris og dette er ikke Champs Elysee, men Avenue Charles de Gaulle. Og første stopp her var en deilig fransk cafe au lait på fortauskaffeen.

Veldig fin by, ikke noe post-i-butikk her nei - og rådhuset var også flott - må jo alltid sammenligne med rådhuset i Bergen !


Etterhvert klarnet det opp og da det nærmet seg lunsjtid slo vi oss ned på rådhusplassen der det var servering og vi tok et lettere måltid med et glass øl og et glass vin. Er du på ferie så er du på ferie.

Kommentarer