25.03.22 Nu er det Dax !

Vi er nettopp ankommet Dax og i dag våkner vi av at det tikker inn en melding fra Dachs-oppdretter Kjersti Grimstad om at vår lenge ventede reisekamerat er født ! 

Han som skal bli vår er han sværingen med svart stripe over ryggen. Vi har allerede bestemt at han skal hete Albert. Han var ikke den eneste hunden vi kom over i dag. Dax er Frankrikes største Spa by med 12 klinikker. De har gjørmebad for revmatikere, og gjørmen taes fra elvebredden på elven  som renner gjennom byen. Dax var grunnlagt av romerne og en av soldatene hadde en syk hund som han kastet i elven (ikke spesielt snilt gjort) og hunden drakk visstnok vannet og ble frisk ! Slik ble det oppdaget at elven hadde legende egenskaper. Det står en statue av soldaten og hunden i sentrum av byen.


En annen severdighet er den varme kilden. Her bobler det opp vann som holder 64 grader. I gamle dager brukte de kilden til å koke mat. Vannet er jo for varmt å bade i så det er godt inngjerdet så ingen skal skade seg.


En annen ting vi oppdaget var byens tyrefekter-arena ! Og vi som trodde det bare var spanjolene som drev med dette. I midten av august har de tyrefekting her i en festival som ligner San Fermin festivalen i Pamplona. Men såvidt vi kan få med oss løper ikke oksene fritt i gatene.

Maggie og mor synes det er tryggest med okser i bronse. 
Fin liten by med våren langt kommet. Koselige små gågater med boutiques og kafeer, men med Maggie på slep er det nå begrenset hva du kan foreta deg. Varmt var det også - 18 grader midt på dagen. Det er meldt pent vær i dagene framover så vi ser ingen grunn til å flytte på oss.


Så da var det avkjølende og deilig å gli langs kjølediskene på Carrefour for middag og snacks. Og en flaske rosevin naturellement. Frankrike må jo bare nytes !

Kommentarer