21.02.22 Saarburg - Villefranche-sur-Saône - 498 kmFørste post på programmet hver morgen er frokost til Maggie og tur. Det er det som regel mor som tar seg av. I mellomtiden står far opp og reier opp sengene (han er ekspert her) og rydder litt opp. I en liten bobil er det bare plass til at en person «jobber» om gangen. Så giddalaus som Maggie er blitt er turen fort overstått selv når du kan gå på fin gangvei langs elven som i dag. 


Etter frokost og dotømming og vann ut og vann inn er det ingen bønn - da må Maggie ombord. Etter 10 år som bobilhund hatet hun fremdeles å kjøre - både denne bilen og bilen hjemme. 


Ikke så mye vi fikk se av hverken Saarburg eller vinrankene - Frankrike venter, vi er like ved grensen. Like før vi skal kjøre inn på motorveien kommer dagens lille sjokk - veien er sperret ! Vi må bare svinge i den andre retningen. GPS kjerringen forsøker bare å få oss til å snu hele tiden - tilbake til den avsperrede innkjøringen. Så Mona forsøker å finne alternativer med google på nettbrettet. Og plutselig ser vi et skilt som forteller at vi er i Luxenburg ! 


Og er du i Luxemburg må du fylle diesel - billigst i Europa visstnok. 1.50 euro, altså 15 kroner. Hjemme runder den vel 20 kr snart. 


Og en pose med croissants til formiddagskaffen klarte vi nå også å få med oss. Kalorier teller ikke på kjøredager. Kjører en stund til i lilleputtlandet men klarer nå ved hjelp av google endelig å komme oss over grensen til Frankrike.


Her venter «Peage» - betalmotorvei. For det meste godt veidekke og godt med plass men det sniker seg jo inn en del trailere her også. Riktig tettpakket kan det bli i enkelte distrikter. Vi kjørte vel en 4-5 timer i dag og det kom på 45 euro. Så en 100 kr timen blir vel det. 


Kjører gjennom vindistrikter i dag også - forbi Dijon og Beaune i Bourgonne før vi finner natteroen ved nok en elv - Rhone - noen mil nord for Lyon. Det er litt langt til butikken og sur vind tross 10 grader så det blir skreikaker fra Lofoten til middag. I morgen kommer vi til Middelhavet. Håper på en bedre fransk middag da. 

Kommentarer