13.09.21 Vindmøller og gamle hus

Ettersom vi er på campingplass benytter vi anledningen til å dusje i dag. Akkurat her var det rene luksusen hvor du hadde et helt badeværelse hver til disposisjon og det var ca.20 ganger større enn det vi har i bobilen. Så klokken ble over 12 før vi kom oss avgårde. Pent vær men noe vind.Men ikke så mye vind at det ga noe særlig utslag på alle vindmøllene som prydet landskapet. Vindpark kaller de styggedommen. I Sokndal blåste det nå nok til å få flagget til å vaie friskt - det er jo valgdag i dag. Vi spaserte gjennom byen men det var ganske dødt på denne årstiden. De fleste butikker var stengt, hotellet var åpent og hadde servering men vi hadde jo Maggie på slep. Men fine bilder ble det jo.
Etter en kopp kaffe med någo attåt i bilen bar det videre. Det var mye fjell, det hadde vi liksom ikke ventet her.Spesielt i Jøssingfjord var det bratte bakker og flere hårnålsvinger. Men vi endte opp på parkeringsplassen som sees nederst til høyre på bildet.

Her var det en kort spasertur å gå før vi var på dagens andre avdeling for gamle hus. Disse husene er flere hundre år gamle men det har bodd folk under denne steinhyllen i 6000 år. Stedet heter Helleren og ble fraflyttet i 1922. Ser ut som de glemte å ta inn klesvasken før de dro.Da var vi klar for litt mer moderne boforhold og kjørte til Flekkefjord bobilparkering. Kåret i 2020 til Norges mest populære bobilplass. Og Tyttebæret lyser godt opp blandt hvite bobiler og hvite svaner. 

Kommentarer