12.09.21 Jæren

Litt grått og kaldt da vi forlot Stavanger i dag. Vi kjører den såkalte Nordsjøveien som et riksvei 44.


Området preges av store gårder med flate jorder omringet av steingarder. Her dyrkes det poteter og gulrøtter og her er det kuene og ikke sauene som dominerer.

Første stopp ble Obrestad fyr. Vi tok ut Maggie og la trøstig i vei for å ta en liten tur men det blåste aldeles forferdelig så det ble en veldig kort tur. Det blåste stiv kuling. 
Vi fikk komme oss innendørs og lenger nedi veien lå Hå gamle prestegård som hadde kafè og kunstutstilling så vi satte kursen dit. Mona hadde fått melding fra Norsk Tipping i går kveld at hun hadde vunnet 4895 kr i Lotto så hun planla i sitt stille sinn at hun skulle snope seg litt kunst for pengene.Men den gang ei. Dette var de minste og billigste maleriene og de kostet 23.000.- kr stykket. I tillegg mente Ray at de så som noe den lokale barnehagen hadde laget så det ble ingen kunstkjøp på oss i dag. Det var ikke noe som fristet i kafèen heller så,det ble kaffe og lemon drizzle kake i bobilen med Maggie som selskap. Kjekt med bobil.

Egentlig hadde vi tenkt å overnatte på Ogna camping og gå tur på Ogna stranden. Men det blåste helt vanvittig så vi ble enig om å »evakuere» til noe lunere. 

 Terrenget begynte nå å bli mer kupert og de store jordene er forsvunnet.Og dagens overnatting fant vi på Steinnes camping utenfor Egersund. Den ligger ved Bjerkreimselva hvor du kan fiske laks.Men så liten som elven er nå er det vel ikke så mye laks å få vil vi tro. Av alle ting var førstemann vi traff på her var en dame med en 3 år gammel norfolk ! Ikke ofte vi treffer samme rase. Damen hadde vært her før og fortalte at når elven er stor buldrer den slik at du ikke kan snakke utendørs ! 

Kommentarer