11.09.21 Stavanger


I går måtte vi avbryte vår lille rundtur på Fjøløy da regnet bøttet ned. I dag er det nesten opplett, bare litt lett yr, så da var det bare å få på regntøyet og legge i vei med Maggie. Tross det fine turterrenget har det vært lite folk med hund. 


Det ankom en svær delegasjon med turfolk med DNT guide som la i vei - men ingen der hadde hund heller. Gruppen kan sees her på vei mot fyret. Her var masse saueperler alle steder men ingen sauer. Det er vel ikke å vente - kommet mye får-i-kål-kjøtt i butikkene nå. 
Ettersom vi var på fyret i går gikk vi mot den andre attraksjonen her i dag - nemlig ruinene av et gammelt tysk fort.


Her var opprinnelig 4 kanoner her men bare den ene er intakt i dag (sees på øverste bildet over taket på picnic anlegget). 

Etter turen var det tid for en rask lunsj ombord før vi kjørte den halve timen inn til Stavanger sentrum. Her var veien lagt om siden både GPS’en og Google ble oppdatert så vi kom på ville veier men vi tok oss raskt inn igjen. Hjelper jo på at Ray har vært nordsjøarbeider og ble i sin tid godt kjent i oljebyen. Og det var nettopp Oljemuseet vi hadde tenkt å besøke.


Museet ligger helt i sentrum og da er det kjekt å ha liten bobil. Klarte å lukeparkere på gateplan (ok - luken var stor - men likevel) og lot Maggie sitte igjen å passe bilen. Bakdelen var at i dette område var det kun 1 times parkering så det ble en rask visitt.


Ray får gjensyn med sveisehabitaten han jobbet på for Comex på Statfjord i 1977 sammen med franske sveisere. Inne i museet hang også maleriet tilegnet nordsjødykkerne som vi har et nummerert trykk av hjemme i stuen.Her svever han - på vei ut av dykkerklokken. Ellers var det jo mye platformer, både drilling og produksjon. Gøy for oss «gamlinger» var den store fotoutstillingen fra pionertiden på 70 tallet. Mye langt hår og barter ja. Det var jo nesten utelukkende menn som jobbet der i de dager. De viste også en film men den hadde ikke vi tid til å se for parkeringen gikk ut. Dessuten var vi moden for en deilig kopp te og kake i «heimen». Det kunne vi ikke ta på museet. Ikke bare fordi parkeringen var knapp men også fordi «kafèen» ble drevet av Bølgen&Moi. Turde ikke se på menyen en gang.Like ved Stavanger Stadion er det en stor parkeringsplass hvor du kan stå gratis i 2 dager. Det er jo KJEMPE. Fredelig er det også - nærmeste nabo er Eiganes Gravlund. Lørdagskvelden ble forøvrig tilbrakt i lystig lag hos gamle venner her i byen. En fin forandring fra to-som-heten som bobillivet vanligvis byr på. Og regnet gjorde det også - men vi er lovet bedre vær i morgen. 
Kommentarer