06.07.21 Over Dovre


Du vet hvor du er når gårdshusene ser slik ut - lange smale trønderlån

Våkner til behagelige 24 grader og litt vind i dag så nå er endelig hotell-tilværelsen vår over for denne gang. Vi har jo blitt så sutrete med årene at selv den minste ting irriterer; det var ikke kjøleskap på rommet, madrassene var for myk, dynene var for tykke, det var altfor varmt, en liten bordvifte var langtfra nok ( og vi var heldig for vi overhørte senere på kvelden at mange ikke fikk noe vifte i det hele tatt), dolokket var løst, der var vannkoker men ingen kopper eller te/kaffe poser. Men et godt smittevern hadde de. Det var igjen puljer til frokost og det var vakt ved døren som sjekket at du var i rett pulje. Betjeningen hadde munnbind på seg hele tiden. God avstand mellom bordene. Helt annet regime her enn i Nordnorge, var ikke mange munnbind å se der nei. 

Godt å komme «hjem» til Tyttebæret. Det var Mona sin kjøredag i dag så ingen bilder langs veien - som fremdeles er E6. Det er litt tomt i kjøleskapet så vi stopper på Støren for å bunkre litt - og da kom Mona på at her var jo et noget spesielt bakeri - så her var det fullt bråstopp naturligvis. 
Det ble ikke wienerbrød denne gangen men aldeles nydelige kanelsnurrer i tillegg til et vanlig brød. Og så kjører vi videre over Hjerkinn. Her stopper vi på en flott rasteplass hvor vi gikk tur i terrenget med dyret så hun fikk løpe litt og kose seg. I tillegg klarte hun å få seg et bad i et lite tjern - som var fullt av ørret yngel. Det var så mange at de måtte være satt ut. Vi får komme tilbake om en 2-3 år og se om de biter !Tidlig på ettermiddagen parkerte vi bilen på en rasteplass på et sted som heter Dovreskogen, ca 20 min nord for Otta. Her spiste vi litt lunsj og tok oss en middagslur - to varme netter på hotell tar på. Så her var det nå så greit at vi besluttet å tilbringe natten her. I selskap med en tysk bobil og en norsk familie i campingvogn. Og ja, det ble fotball i kveld også. Og i kveld var det Italia som vant. Slo Spania i straffespark konkurranse. Så det ble en sen kveld - kom vel med vi hadde tatt en middagslur. Og så oppdaget vi noe: i kveld måtte vi ha lyset på på badet ! Det har vi ikke hatt på en måned ! Ikke noe midnattsol på Dovre nei.

Kommentarer