05.07.21 Hett farvel til Nordnorge
Fremdeles godt og varmt i Mo i Rana i dag morges. Det var vel en 26 grader men det var meldt 30 senere på dagen. 
Deilig med frokost i hotellhagen, vi rømte ut der da det var altfor tettpakket rundt bufféen - får vi ikke covid nå får vi det aldri. Og det til tross for at vi var delt opp i 4 bordsetninger. 
Det virker som det er helt fullt. Alle synes å være nordmenn på Norgesferie. Og så har de det så travelt. En dame (med dachs) jeg traff ute på tissetur i går kveld hadde kjørt helt fra Tromsø. Så langt kjører ikke vi på en dag. Men siden det er så varmt fant vi ut at vi kunne kjøre langt idag ettersom det beste stedet du kan  være i dag er i en airconditioned bil. Vi tenkte i første omgang ar vi tok 
sikte på Steinkjer men der var ikke ledig hotellrom - så det ble Stjørdal i dag - 440 km borte.
Stort sett fine veier - en del veldig fine strekninger med 90 km fartsgrense men der var det bompenger.Jammen fant vi nå en rasteplass med deilig kald elv hvor Maggie kunne ta seg en liten svømmetur.Så ankom vi Trøndelag og her var det mye dårlig veistandard. Men det forsøker de nå å gjøre noe med.Et sted la de ny asfalt og her var vi den første bilen som ikke kom med puljen som ble sluppet gjennom. Det var en 10 minutter å vente og vi ble sittende å prate med en hyggelig svett ungdom som dirigerte trafikken. Han fortalte at folk var så sinte og kjeftet og han hadde til og med fått drapstrusler ! Virker som folk ikke har vanlig dannelse lenger. Må jo bare være glad at noen står i 30 grader og legger ny asfalt !

Det er mye trafikk på veien i dag - nesten alle kjører nordover og det er fremdeles mye bobiler. Og nå blir det enda fler for i dag åpnet de grensene til EU og nå ruller tyskerne inn. Vi så sikkert 50 tyske bobiler i dag, de må ha sittet i Sverige og ventet på å slippe gjennom !
Vi syntest jo bare det var stas å være første bil i eskorten ! Lov å være litt barnslig når du blir gammal.Og så kom dagens overraskelse - et kraftig regnskyll - og temperaturen sank på et øyeblikk fra 28 til 18 grader. Nå ble det så behagelig at vi lurte på å avbestille hotellrommet men nå hadde vi nå bestilt og «overnight» bagene våre var nå ferdig pakket fra i går - vi har 3 - en hver (Maggie har mer med seg enn oss!) så vi lot det stå til. Snart ligger de store frodige jordene rundt Trondheimsfjorden foran oss og da vi sjekker inn på hotell i Stjørdal er vi komme tilbake opp i 26 grader. I dag var prisen litt mer pensjonist-vennlig : 961 for oss og 250 for Maggie. Og hun fikk til og med en velkomstdrink - det var mer enn vi fikk. Kommentarer