03.06.21 Fra fjord til fjell

Våknet til nok en nydelig dag og nå sto Filefjell for tur.


For det meste fine veier.Men en del veiarbeid var det jo så litt hompetitten ble det jo.


I Valdres tar vi av fra E16 og kjører over Skammestein til Beitostølen. Vi blir enig om at siden det er så fint vær vil vi stoppe på Valdresflya og finne en overnattingsplass der, har hørt der skal være mange fricampmuligheter. 


Men her var vi nok kommet for tidlig på året. Ikke så rart at her er snø fremdeles egentlig, vi er på 1429 m og det har jo vært en kald vår. Og da Rudolf og gjengen sto i veikanten kom vi nå helt i julestemning.Så det holdt med litt snøbading på dyret og en innendørs lunsj på oss.  Det var bare å vandre videre. I Vang var det nå heldigvis full sommer. Tenkte å stoppe der men campingplassen der fristet ikke i det hele tatt så det ble med en is . Da var det bare å ta fatt på neste fjellplatå som var Dovre. Vi havnet på Hjerkin   like ved Hjerkin stasjon. Her blir vi ønsket velkommen av en ivrig gjøk som vi hører ko-ko fra hele kvelden. Veldig koselig - og da kan vi erklære at sommeren er kommet. Her har vi ankret opp med Snøhetta i det fjerne. Har ikke sett noen moskusokser ennå men fant noen kunstinnstallasjoner da vi var på tur med dyret. Var ikke så langt hun ville gå, var trøtt etter all kjøringen og det var vi også. Faktisk vært på farten i 8 timer og det var nok vel drøyt selv om bilen er behagelig å kjøre og vi hadde noen pauser. 


Flott 4 G dekning er her også, så etter en utmerket biff stroganoff ferdig fra heimen og litt nyheter kunne vi kose oss med ny serie på HBO: Mare of Easttown med Kate Winslet. Midt oppå selveste dovrefjellet. 


Kommentarer