27.06.21 Glasshytten på Vikten

Strålende vær med sol og vind i dag. Det ble sen avreise fra Moskenes grunnet en litt travel morgen. Det var dusjing og støvsuging og i tillegg hadde Ray et (av alle ting) snekkerprosjekt på gang.

Han fant ut han trengte en ekstra hylle i garasjen for å få bedre orden og lettere adkomst til utebordet. Materialene hadde han kjøpt i går på XL-bygg på Leknes og monteringen gikk forsåvidt greit men det var veldig knotete og hele garasjen måtte tømmes først. Så det var bare å slå til nå som været var så fint. 

Men så kom vi oss nå avgårde. Vår første destinasjon var Reine som bare er 5 minutter borti veien her. Det var mye folk og vanskelig parkering så vi gav opp hele Reine og kjørte ut av byen. Men fikk nå et fint bilde på fra broen på veien ut.Nordover fra Reine var det flott rassikret vei. Slik husker vi så godt fra Gardasjøen og slikt skulle vi hatt mer av på Vestlandet. Vi stoppet på en rasteplass for å drikke kaffe men det blåste slik kald vind at vi ble sittende i bilen ! Men Maggie ville ut og i den forbindelse kunne vi titte nærmere på utedoen ! Så i avdelingen for spetakulerte utedo er vi i dag kommet til Kobberdassen. Prislapp ukjent. Den heter ikke det altså, men vi syntes det var et passende navn.


Riktig koser oss når vi kjører i dag, det fine været gjør at den flotte naturen blir så mye flottere enn i overskyet/regn vær.
Det har vært tynt med kunst og kultur på denne turen men i dag legger vi turen innom et glassblåseri - ytterst ved havet i enden av en blindvei - en liten avstikker fra E10. Du ser den lille bygden Vikten på bildet over.
Vi måtte jo bare kjøpe med oss en vase så da ble det jo fra øverste hylle naturligvis. Inni glasset er det biter av kvarts fra Lofoten slik at du tar med deg en bit av Lofoten hjem.Kafe var her også og da kunne vi for første gang på nesten en måned sitte i en ordentlig lenestol. Det var jo deilig. Og nå var tiden kommet for å finne overnatting og vi kjørte bare et lite stykke tilbake på veien så fant vi en liten plass vi kunne stå, bare vi - og havet. 

Ikke bare vi forresten - bak oss holder et ørnepar til - ikke fiskeørn men ordentlig stor kongeørn. Synd vi kun har mobilkamera og de er høyt oppe men bor her gjør de så her er ingen Lofotenlam trygge.

Kommentarer