20.06.21 Sandtorgholmen

Igjen våkner vi til grå skyer, men heldigvis litt blått innimellom. I dag skal vi kjøre gjennom Salangen og Sørvegan og tilbake til E6 som vi forlot da vi satte kursen mot Tromsø. Det er nå så ymse veier i dag også men ikke så gale som Senja.


Stopper for lunch ved Gratangen Turiststasjon. Tar oss god tid og trekker pølser og spiser hot dog. Ser ut som hotellet er stengt og vi flirer litt og synes det minner om et visst hotell hvor du forventer Jack Nicholson komme brasende gjennom døren med øks !

Nå overtar Mona som sjåfør så det blir mindre knipsing. Men passasjeren fungerer bra som diesel-fyller og vindusvasker.Vi er nå i Bjerkvik og her deler veien seg. E6 går til Narvik og E10 går til Lofoten der vi skal. Været har absolutt forbedret seg utover dagen og nå er det deilig sommervær. Vi passerer Evenes flyplass og så kjører vi over Tjeldsundbroen og da er vi i Vesterålen. 

Dagens destinasjon er ikke så lang unna på det gamle handelsstedet Sandtorgholmen. Nydelig sted her vi for første gang på lenge kan ta ut solstolene og kose oss med et glass hvitvin før middag. Sandtorgholmen har vært handelssted i mange hundre år men fikk for alvor fart på handelen da de i 1770 fikk brennevinsbevilling. Dette hadde de helt til 1920. Nå er her et lite hotell og en liten campingplass på stedet. Akkurat slikt sted hvor vi koser oss som best. Og så fikk vi akkurat med oss litt midnattsol - slik var utsikten fra soveromsvinduet ved midnatt:
Kommentarer