18.06.21 Gulldassen

Kaldt men fint vær i dag og vi skal videre til Senja. Litt dusjing  og vårt sedvanlige morgentempo gjør at klokken blir 12 minst før vi kommer oss avgårde. Fergeleiet er bare 5 min unna. Mona hadde sjekket fergeruten men mente den var feil.
Men NEI - det var over 4 timer mellom fergene midt på dagen. Bra det var fint vær og ikke noe problem med bobil uansett. Gå tur med Maggie og spise lunsj.Rene nostalgi-turen. Fergen var av den gammeldagse dieseldrevne typen og med ekte mahogny dør til billettkontoret som nå er erstattet av Autopass. Ja verden går fremover. Traff forresten en hyggelig kar - med brun mellompuddel (hundeeiere kommer jo alltid i snakk vet du) som fortalte at det kun er ett vaktlag ombord. Så for å strekke ruten ut i tid må de ha en lovbestemt hvile midt på dagen fordi de bare har lov å kjøre et visst antall timer (slik som sjåfører/piloter). 

Så da ankom vi Senja - rene øyhoppingen dette - og dessverre snudde været så vi fikk en veldig våt kjøretur oppover mot nordkysten. Men snart er vi fremme på Ersfjordstrana friluftsområde med noe som er blitt en severdighet og turistattraksjon; et offentlig vegtoalett ! Ja du tror det ikke før du ser det. I høysesongen står folk i kø for å ta bilde og gå på do !Her er det lov å la bilen stå parkert om natten så da slo vi ned teltpluggene for natten vi også. Og da ble det mer nostalgi - det var omtrent ikke data dekning, en liten prikk i ny og ne. Men Ray klarte nå med et nødskrik å få med seg 0-0 Skottland-England og hadde han ikke fått den med seg gikk han ikke glipp av noe. Og med natten kom kuling vind og bøttevis med regn. Ungdommene i telt på friområdet bøttet ned de også. Trengte det sikkert.

Kommentarer