16.06.21 Tromsø

Våknet igjen til regn så det ble en giddaløs morgen og avreise fra fjellet sånn i tolvtiden. Vi har 10 mil å kjøre i dag. 
I Nordkjosbotn forlater vi E6 for denne gang og tar av på E8 mot Tromsø. Her har vi utsikt til Lyngsalpene men toppene får vi aldri se for de var dekket av tåkedotter.Det var liten trafikk så vi tok det med ro og like før innfarten til Tromsø stoppet vi på nok et Amfi senter pga en del småting vi trengte og så var det lunsj tid så da var det kjekt med kaffe og smørbrød på en av kafeene.


Men før vi krysser broen inn til byen må vi jo opp å kikke på kirken til høyre i bildet.

Det er den berømte Ishavskatedralen. Tegnet av Jan Inge Hovig (mannen til Ingrid Espelid) og med det fantastiske glassmaleriet av Viktor Sparre. Vi var så heldig at det var orgelkonsert der da vi kom. 

Så drar vi inn til sentrum og det var ingen enkel oppgave. Når du kommer over broen tror du at du bare skal svinge til venstre men den gang ei. Du blir ledet gjennom et milelangt tunnell-system med opptil flere rundkjøringer inni fjellet. Jeg har ikke sett maken siden vi var i Monte Carlo !Bobilparkeringen i Tromsø er bare en vanlig parkeringsplass uten fasiliteter (helt ok for oss - vi har tomt do, full vanntank og solcellepanel) men ligger til gjengjeld midt i byen - like utenfor Polaria opplevelsessenter. Her er det en gammel selskute, seler og akvariefisk.
Det regner (igjen) så vi tar litt rødvin/rom i bilen og ser fotball Wales-Tyrkia mens vi venter på bedre tider. 

Bedre og bedre tider fru Blom. Sparkesyklene har gjort sitt inntog her i Nordens Paris også så Maggie var på hugget. Og når det dukket opp en guttunge på skateboard i tillegg gikk nå rullegardinen helt ned. Skal bli godt å komme seg ut på landet igjen.Men litt landlig idyll er nå her også. En stor del av husene er blitt gjort om til fødeklinikker for måsene. Det måtte være hundrevis av dem.  Heldigvis klarte vi å komme oss i hus uten å bli bombet. Det ble take away på oss i kveld igjen. Gourmet hamburger fra et sted som het Blå Rock. Skal visst være litt berømt. Og tenk - her får man sprit på resept !Og skal vi få sett solen må vi visst snu døgnet og holde oss oppe om natten !

Kommentarer

Legg inn en kommentar