15.06.21 Krig og fred

Startet dagen på Krigsmuseet i Narvik i dag. Her var det en interessant utstilling om kampene i og rundt Narvik februar-juni 1940. Her var det for mørkt å ta bilde med et skarve mobilkamera men vi fikk nå tatt et bilde på den flotte kafeen etterpå. Den deler museet med bibblioteket og det var jo en veldig god ide å lese avisen mens du tar en kopp kaffe. Som sagt en veldig flott og moderne bygning. Resten av sentrum var det verre med. Jeg vet at Førde har blitt kåret til Norges styggeste by men Narvik må sannelig ha kommet langt opp på listen. Regnet gjorde det også men det var nå ikke Narvik sin feil. Så her var det bare å komme seg avgårde.

Snart kjører vi over et stykke praktfullt ingeniørverk nemlig Hålogalandsbroen. Vi følte oss omtrent hensatt til Lillebælt ! Den er 1533 m lang og Norges nest lengste hengebro (Hardangerbroen er lengre) og var åpnet av Erna Solberg i 2018. Jeg vet ikke hva det gamle alternativet var men det var absolutt en 90 kroners fornøyelse. Snart kommer vi til Bjerkvik og der kunne vi kjørt videre mot Lofoten men pga drittvær har vi valgt å ta en avstikker til Tromsø (litt kjekkere å være i en by når det regner) så vi fortsetter på E 6.

Nå bedrer været seg litt men nå er det andre ting vi må være obs på:
Som reinsdyr i veienEller elg........Og enda farligere: militært skytefelt ! Vi er nå kommet til Setermoen militærleir. Men ingen skyteøvelser i dag som vi får med oss så vi kommer trygt videre til Bardufoss flyplass og etter det kjører vi opp på fjellet. Her finner vi oss en fredelig overnattingsplass omgitt av skog, tyttebærblomster, multeblomster og fjellvann.

Gjett om jeg var glad for min nyinnkjøpte lang,ull,under fra Devold !Og eneste reinsdyr vi så var denne kalven som sto parkert utenfor samebutikken.

Kommentarer