12.06.21 Innhavet

Mistrøstig morgen med 12 grader og regn. For første gang på turen måtte Maggie til pers med regnfrakk.

Vi tok inn på campingplass i går fordi vi ville dusje. Det kostet 300 kr for overnatting og 15 kr for 4 minutters dusj. Vi var enig om at da ble det en rask dusj på hver av oss. Men med DET kalde været i dag tidlig fikk Ray begge polettene og Mona overveiet å dusje ombord (i morgen - kanskje). Og da Ray kom tilbake fra dusjen og fortalte om en definitiv retro opplevelse (var ikke varmekabler en gang) var hun glad hun hadde stått over. Og da vi oppdaget at vannslangen hang på veggen hvor vi tømmer do og gråvann sto vi over vannfylling i dag. Her kommer vi nok ikke tilbake nei. Dagens lille gledelige overraskelse i Rognan var coop butikken. Den fresheste og beste butikken vi har vært innom på hele turen. Men Mona følte seg litt som en snåling. Eneste med munnbind og eneste på selvbetjent kasse. Alle de andre sto i milelang kø i kassen og skravlet uten munnbind.
Men så er det på tide å ta landeveien fatt. Det har sluttet å regne heldigvis. Etter en stund kommer vi til Fauske og i en rundkjøring her får vi 3 bobiler foran oss. 


De holder jevnt 10 km under fartsgrensen og jeg tror vi lå bak dem i nærmere en time før de svingte inn på et eller annet krigsminnesmerke. Passet oss fint å kjøre litt sakte, mye fint å se, og mange mørke tunneller. Trodde nesten vi var kommet hjem til vestlandet. Etter 2 timers kjøring sånn circa er vi framme på dagens destinasjon - Innhavet bobilparkering. Virkelig en av de flotteste bobilparkeringer vi har sett. Vi står på forskjellige nivåer så alle har utsikt, det er lagt ned kunstgress og alt er så pent og velstelt. Det er opplett og tørt så vi går tur langs stranden .  Her er en helikopter landingsplass og et gedigent smoltanlegg.
Og nå er vi kommet til en samisk kommune. Her henger flagg på lyktestolpene og annethvert flagg er samisk og annethvert er norsk. Og alle skilt er på 2 språk.Kommentarer