11.06.21 Polarsirkelen passeres


Våknet som forventet til en del skyer i dag ja. Men det er tørt så da passer det bra med en formiddagstur rundt på friområdet her. Har du hund kommer du deg på tur (heldigvis)

Og er du ved sjøen forlanger dyret morgenbad i tillegg ! 

Svabergene lyser oransje av jernmalm som det er store forekomster av her. Vi kjenner vel alle til navnet Norsk Jernverk. Nå heter bedriften Rana Gruber og har 400 ansatte og eksporterer jernmalm til hele verden. 

Etter gårsdagens fadese med Rema 1000 fiskekaker har vi googlet og funnet ut at angivelig en av Nordlands beste fiskebutikker skal være her i Mo i Rana på Amfi senteret i sentrum. Så da må vi inn der. Og da er det kjekt å ha bybobil ! Parkerte greit på vanlig oppmerket plass. Overskyet som det var kunne vi trygt overlate til Maggie å passe bilen og «Moose» til å passe parkeringsvaktene. Han har tatt seg av parkeringen siden vi kjøpte vår første bobil i 2007. Og fisk fikk vi. Og Ray kjøpte 3 T-skjorter på Dressmann. Det var jo veldig nødvendig. Komme til nordnorge for å gå på Dressmann !
Dagens lille høydepunkt ble vel da vi passerte polarsirkelen oppe på Saltfjellet. Her er det et flott senter som fremdeles var vinterlukket (åpner 21.6) så vi fikk ingen klistrelapp til bilen så bildet får være bevis.


Flotte veier i dag også. Har aldri kjørt så nærmt jernbanelinje før. Tror jeg hadde fått hjertestans om toget hadde kommet brasende. Men Nordlandsbanen har kanskje ikke spesielt mange avganger. Og på andre siden renner en absolutt frådende elv. Tror ikke selv de tøffeste hadde turd å rafte her.  
Etter 2 timers kjøring i dag er vi kommet til Rognan Fjordcamp og regnet har for alvor satt inn. 
Da er det kjekt å ha markise over utekjøkkenet - lukten av stekt fisk er ikke spesielt festlig inni bobilen.Det er servert. Et helt himmelsk måltid fra Fiskebua. Har ikke spist så fersk torsk siden vi fisket på hytten i Sogn i gamle dager. Håpet vi finner flere slike fiskebutikker på vår ferd. 

Kommentarer