09.06.21 Sandnessjøen


Enda en deilig dag med frokost på terrassen her på Tjøtta. Vi koste oss i finværet og hadde ikke noe spesiell hast til å dra fra denne nydelige og fredelige idyllen. Fergen kommer og går men den er elektrisk så vi hører den ikke. I tillegg kommer der ambulansebåt innom et par ganger. Til ventende ambulanse på kaien. Går ut fra det er pasienter fra øyene rundt her, berømte Vega f.eks. er like i nærheten. Vi tutler bort til Jokerbutikken og tar en kopp kaffe før vi tutler tilbake.

Der traff vi på en rederfrue som hadde funnet seg passende fødestue. En gammel Askeladden kan brukes til så mangt.

Men vi kan jo ikke gro fast heller, det er langt til Lofoten så det er bare å gasse på. Det er Mona som er sjåfør i dag.

Første stopp er 18 km opp i veien. Her er prestegården på Alstahaug og Petter Dass museet tegnet av Snøhetta. Her er det kafe også så da var det jo hendig at det var lunchtid. Vi droppet museet og satt ute på kafeen ettersom det ikke var skygge på parkeringsplassen så vi måtte ta dyret med oss.
Dagens destinasjon ble Sandnessjøen bårforening der de har laget en kjempesvær bobilplass. Vi trodde den var midt i byen siden den er vis a vis rådhuset men sentrum er 1.2 km unna.


Så Ray tok sykkelen fatt da sulten meldte seg og vi hadde lyst på litt take away kinamat. 


Det har vært en deilig dag med et par og tyve grader og Maggie har naturligvis ikke latt sjansen gå fra seg for å prøve badevannet i Sandnessjøen. Og når dette skrives kl. 22.45 er solen fremdeles oppe men jeg tror vi må litt lenger nord før den er oppe hele natten.Kommentarer