18-19.05.21 På jomfrutur til Sotra og Os

Livet går stadig over fra en fase til en annen. Og hos oss blir ting stadig mindre (unntatt vekten). Vi har gått fra stort hus til lite hus og mellomstor hund til liten hund og nå var tiden inne til å gå fra mellomstor bobil til bybobil.

Dette er noe Mona har mast om i flere år men ikke fått noe særlig gehør for. Men Ray drev nå på med sin stadige kikking på Finn og nå dukket det opp en fristende modell av vårt favorittmerke Malibu opp hos en forhandler her i nabolaget så vi dro nå avsted for å kikke. Så da ble vi jo veldig fristet men kunne liksom ikke helt bestemme oss, der var jo et ubehagelig mellomlegg som skulle betales........ 

Så en dag da vi var i vårt sedvanlige skal/skal ikke modus sto Ray ute og vasket og polerte Mabel og DA bestemte han seg; med en mindre bil ble det mye mindre overflate å polere og mye enklere å rekke overalt. 

Bybobilen er 30 cm lavere, 18 cm smalere og 60 cm kortere enn Mabel.  Så da var det ikke lenge før vår splitta nye Carthago Malibu stod på tunet. Tidligere har alle våre bobiler hatt kvinne-navn; det har vært Bertha,Doris, Erna, Wilma og tilsist Mabel. Men med denne flotte fargen brøt vi tradisjonen - det måtte jo bli «TYTTEBÆRET» ! 

Vi diskuterte litt hvor den første Tyttebærturen skulle gå, ville jo ikke dra altfor langt i tilfelle det var ting som ikke funket og vi måtte reise hjem igjen. Så da ble vår første destinasjon Syltøyna vest for Sotra.

Det er virkelig en fornøyelse å kjøre denne bilen. Helt ny 6-trinns automatgir gjør at selv mor klarer dette - i tillegg til de før nevnte mindre dimensjonene - så dette går som en lek. 

Vi hadde jo håpet på litt bedre vær så det hadde blitt litt finere bilder men værgudene er vi jo ikke herre over uansett hvor mange ganger for dagen vi sjekker YR.  Men vi slapp unna regn så vi får være fornøyd med det.Fine Syltøyna bobilparkering. Her er flott servicebygg med dusj og du kan låne robåt om du vil ta deg en fisketur. 


Sedvanlig tutle-tur med dyret måtte man jo ta.


Og forpleiningen var som vanlig av ypperste klasse !

Neste dag var været bedre og vi bestemte oss for å prøve Os bobilparkering som vi har hørt så mye skryt om - og vi ble ikke skuffet.Maggie hater kjøring uansett hvor bekvemt vi prøver å gjøre det for henne. Svinger er verst, da peser hun. Hun er jo svensk (fra Småland) og synes egentlig at det egentlig kun er svenske motorveier som duger. Så E 39 til Os var jo pyton.På Os ble vi ønsket velkommen av ingen ringere enn den nye Havnesjefen. Så tok vi oss en runde rundt på Øyro og kjøpte oss en kinesisk take away til middag. Er du i en by må du jo unne deg såpass luksus. 

Neste dag var det også nydelig vær og vi gikk tur på den flotte kyststien som går fra bobilplassen til Solstrand hotell og enda videre men vi stoppet der.


Utsikten fra salongen er det ingenting å si på. 
Og med Maggie plassert i en flott Oselver sier vi takk og farvel til Os for denne gangen - her kommer vi gjerne tilbake !
Kommentarer