02-03.10.20 Olden

Neste morgen tar vi fergen Hella-Dragsvik og drar videre langs Sognefjorden forbi fruktbygdene Leikanger og Sogndal hvor vi tar av mot innlandet 
og via flere lange tuneller kommer til Fjærland. Her har vi vært før så ingen stopp i dag men fortsetter videre mot Skei via Fjærlandstunellen som nå er gratis. 
Før det kjører vi inn og tar en titt på Bøyabreen. Den har med årene trukket seg godt tilbake fra dalbunnen. Her er rasteplass og kafe men den er stengt nå. 


Det er fint vær i dag men en dis eller skodde i luften som gjør at bildene ikke blir så fin som de kunne vært med blå himmel. 
Så kommer vi til Utvik og da er vi kommet til en ny fjord, nemlig Nordfjord, og like etter ankommer vi Olden. 
Det er blitt lørdag og vi handler inn til helgen + at vi går innom sportsklærprodusenten Skogstad sitt fabrikkutsalg og får svidd av noen tusenlapper. 
Så kjører vi videre langs Oldevannet mot Briksdalsbreen og tar inn på Grytri camping. 

Her rekker vi akkurat å få ut stolene og ta en øl før solen forsvinner. 

Det er så høye fjell at det er bare sol nede ved vannet sånn ca mellom 11 og 16. 

Søndag våkner vi til nydelig vær og da står søndagstur på programmet. 
Det går merket turløype rett ved campingen rett til fjells. Det er særdeles bratt og etter 1,5 time oppover er vi fornøyd selv om vi ikke kom til toppen. 
Nedturen tar kun en halv time selv med dårlige knær. 

Resten av dagen koser vi oss utenfor vognen, vi har fin plass nederst mot det nydelige turkise vannet. Det brune som flyter på vannet er visne blader. 
Vannet er helt rent og krystallklart. En del biler kjører forbi her på vei mot breen 7 km lenger inne men vi står over den turistattraksjonen. Kommentarer