12-17. mars 2020 Den lange veien hjem

Vi hadde en stund planlagt å reise hjem og nå begynner det virkelig å haste. Flere land har begynt å stenge grensene. Første dag kommer vi til en camperstop i Katalonia like ved grensen til Frankrike. Den ligger i en furuskog og da Mona skal ut om kvelden med hundene er det mørkt alle steder og hun finner ikke veien tilbake ! Og mobilen ligger i bilen ! Heldigvis finner hun en nederlandsk bobil som ikke har trukket for gardinene og banker på. De ringer til Ray som ikke tar telefonen (ukjent nummer) og så må vi sende tekstmelding om hva som er skjedd og han kan komme bort og geleide Mona og småpikene hjem. En smule pinlig. Gå aldri ut uten mobil og hodelykt.Så krysser vi grensen til Frankrike - forbi alle vinrankene og forlater Middelhavet ved Montpellier. Det går fort unna og vi kjører trutt til vi kommer et stykke oppover i Bourgonne.
Vi finner en camperstop og begynner å lage middag. Så skrur vi på Dagsrevyen og får høre at Danmark vil stenge grensen neste morgen klokken 12. Gjett om det bryter ut panikk i bilen. Heldigvis hadde vi ikke drukket noe for nå var det bare å få klampen i bånn. Vi spiste middag, smurte nistepakke og begynte å kjøre.


Mona har særdeles begrenset erfaring med bobilkjøring men da Ray ikke orker mer ved to-tiden om natten må hun overta. 

Her er ruten vi kjørte non-stop Første gang vi har sett soloppgang på Autobahn. Så kjører vi over grensen ved Flensburg kl. 10 om morgenen, to timer før den stenges. Vi hadde fryktet lange køer men det var der ikke. Dette var en lørdag og neste hinder var å finne en dyrlege som hadde åpent. Vi klarte å finne en landsens enmannspraksis som hadde det og kunne så dra videre 600 DKR fattigere men med stempel i passet for ormekur.


SÅ fikk vi vite at grensen ikke var stengt for nordmenn på gjennomreise - det kunne de vel ha sagt kvelden før så vi hadde sluppet råkjøret gjennom Frankrike og Tyskland. Men men nå var vi nå her og fant en veldig fin camperstop ved marinaen midt i sentrum av Middelfart. Her handlet vi litt og besvimte i seng. 


Neste morgen er det å suse videre over Storebælt og Øresund.
Søndag kveld tar vi inn på Daftø utenfor Strømstad. Her har vi vært mange ganger før.


Mandag morgen rullet vi over grensen ved Svinesund. Her sto politiet klar og vi ble orientert om 14 dagers karantene etc. De spurte nøye om vi hadde et sted å være i karantenetiden  og vi sa vi bodde i Bergen. I et hus ? Spurte han. Ja vi har hus i Bergen det er der vi bor, sa vi. Himmel og hav ! Så forklarte han at noen i en bobil før oss ikke hadde noe hus men bodde hele året i bobilen ! Vel er vi bobilentusiaster men en 3-4 mnd får være nok ! 


Tok Bastøfergen i nydelig vær. Og fortsatte rundt kysten. Sikrest det, ikke glad i snø og glatte veier.


Skulle egentlig overnatte i Flekkefjord men der var det koronastengt. Heldigvis fant vi en plass i Egersund hvor vi kunne overnatte.


Tirsdag morgen endelig siste etappe over Jæren. 


Venter på fergen inSandvikvåg. Bare oss og resten var trailere. Hele Norge har stengt ned. Men takket være trailerne blir det ikke matmangel med det første selv om vi har sett reportasjer med tomme butikkhyller og hamstring. 


Sjelden vi har vært så glad for å se akkurat DETTE skiltet ! Vi er fysisk og psykisk utslitt etter en nervepirrende og marerittaktig tur gjennom Europa.
Skal bli herlig med 14 dagers karantene hjemme i huset !

Kommentarer