27.01-02.02.20 Tredje uken på Bonterra

Mandag dro Mona og vår nabo engelske Pearl på «jentetur» til nabobyen  Castellon. Sånn 15-20 min med bussen. 


Første stopp var markedet hvor vi kjøpte en masse ting vi ikke trengte. 


Så ble det fortauskafe med tapas og hvitvin. Midt på blanke formiddagen. Castellon er fin liten by for shopping og kafebesøk så vi regner med det blir flere turer dit. 


Sommeren ser nå ut til å ha kommet og det ble endelig tid for å rulle ut markisen. Vi kjøpte bilen i oktober og har aldri rørt markisen - så vi visste ikke engang hvordan den så ut ! Eller om den virket ! Men det gjorde den og kjedelig grå var den.


Noe som ikke har virket er kjøleskapet. Har ikke virket på gass i det hele tatt og dårlig på strøm. Vi har lurt litt på om det kunne være fordi tomten skråner så vi har ikke helt klart å komme i vater. Så da tyskeren rett over veien ( som hadde vært på fisketur til Sogn) reiste videre benyttet vi anledningen til å overta tomten hans fordi den var flat. Flyttingen var jo helt i Maggies stil - vi flyttet oss ca 5 meter. Men det var likevel mye jobbing for oss. Teltet må ned og opp igjen og ute-teppene likeså. Så dermed hadde vi nok å gjøre den dagen. 


Men kjøleskapet virket like dårlig så da var det bare å få fatt i reparatøren. Heldigvis var der et autorisert firma i Castellon som kunne rykke ut. Det tok ham under 5 minutter å finne feilen.
1) Gassen virket ikke for det var sot i filteret.
2) Elektriken virket dårlig fordi begge ventilene på utsiden var dekket innvendig med to indre plastdeksler som du skal montere når bilen brukes i minusgrader ! 
Og vi som har deilige 20 plussgrader ! Står ingenting om det i bruksanvisningen. Men nå vet vi det. Og nå fungerer kjøleskapet utmerket. 


Og det var bra for fredag var det 31 januar og den nå så berømte Brexit-dagen og her ble det feiret med hvitvin på terrassen. 


Pearl og John kom og de hadde med hundevennen Adele som Teddy la fullstendig beslag på. 
Mer feiring orket ikke vi og lørdag hadde vi også en rolig dag ettersom vi ikke har vært helt i form i det siste med forkjølelse og nattehoste med lite søvn. 


Men søndag var vi i fin form og det nydelige været fortsette. Vi har omrokkert hundegrinden slik at nå kan hundene gå inn og ut som de vil. De ligger og koser seg i solen så lenge de orker og så flytter de seg enten inn i vognen eller over til andre siden av innhegningen hvor vi har silverscreen skjerming som holder det kjølig.

Kan jo ikke dvaske oss på terrassen hele dagen så ut på tur må vi selv om det er midt på dagen. Men det er akseptabel temperatur, selv på asfalten. Og selvfølgelig på fortauene som her i Spania er fliselagt. Men så var det hjem til huslige sysler. Greit å lage søndagmiddag utendørs. Lager ovnsstekt kylling i Remoska ovnen. Det er en elektrisk panne som du bruker istedet for steikovn. 

Og så koker jeg poteter og grønnsaker på ute-gassen.


Da er middagen servert !

Kommentarer