21.02.20 Landeveisrøveri

Så fikk vi oppleve det også. Vi har jo i alle år hørt om bobiler som blir ranet eller gjort innbrudd i. Spesielt på rasteplassene mellom Barcelona og Alicante. Og i dag var det vår tur.


Det begynte så bra. Forlot Bonterra i ellevetiden og gledet oss over rolige veier og lite trailere. Til alt overmål er jo motorveien blitt gratis. Vi skal til Costa del Sol og har beregnet 3 dager på turen.,
Vel en time eller så syd for Valencia stopper vi på en rasteplass for å fylle diesel og spise lunsj. Vi lufter hundene og spiser i bilen. Så setter Ray seg i førersetet og Mona rydder kjøkkenet. Så kommer det en svær rusk av en fyr og rykker opp passasjerdøren og spør etter et kart til Madrid. Vi har ikke noe kart sier vi og da maser han om kart til Barcelona. Bikkjene bjeffer som besatt og Mona må holde dem tilbake. (Skulle hun aldri ha gjort) Han maser og maser på gebrokkent engelsk men vi klarer jo tilslutt å bli kvitt ham og få lukket døren. Han løper da bort til en ventende gammel mercedes og kjører avgårde. Han var jo bare så frekk og motbydelig. Østeuropeisk tror vi. 
Så kjører vi videre. Etter en stund skal Mona sjekke noe på Ipad’en og griper etter den i dørlommen. BORTE ! Blir helt skjelven og ringer Telenor kundesenter som var veldig hyggelig, sperret sim kortet og fikk roet henne ned. Så tegnet de et Safe abonnement for oss mot id-tyveri. 
Vi var fremdeles i sjokk og ønsket å stoppe for dagen og da vi akkurat var kommet til fine Vilajoyosa stoppet vi der på Camping Paraiso men de var full, kom tilbake på mandag sa de. Vi orket ikke kjøre rundt til de andre campingplassene der for vi regnet med det ville være samme resultat. Så vi siktet oss inn på en camperstop i Creville ikke langt fra Torrevieja. 
Vi kjørte feil 3 ganger men kom tilslutt fram til en låst port. Vi ringer den hollandske eieren som er ute og han forteller han har lånt nøkkelen til stellplassen til noen tyske turister som har glemt å legge den tilbake i boksen når de skulle ut på tur. Men en nabo kommer med nøkkel til hans private hage der vi kan stå i mellomtiden. 


Her var det rolig og fint med masse fuglekvitter og svak motorveidur i det fjerne. Da fyren endelig kommer hjem i ni-tiden innser han at tyskerne har stukket av med nøkkelen og 3 dagers leie. Millionbil har de, men betale 36 euro vil de ikke, sa han. Så han ble ranet han også i dag. Vi fikk velvilligst strukket en strømledning fra huset og ut til bilen så dagen endte nå godt i alle fall. Nydelig svømmebasseng, synd vannet er for kaldt til bading. 

Kommentarer