03-09.02.20 Fjerde uken på Bonterra

En av tingene som vi synes er attraktiv ved Camping Bonterra er all den fysiske aktiviteten du kan være med på. Men det er det tydeligvis flere som synes. Før var det bare sånn ad lib om du droppet inn på et parti pilates eller hva det skulle være, men pga kapasitetsproblemer i gymsalen må du melde deg på - og her er det først til mølla som gjelder. De legger ut neste ukes program hver lørdag kl. Ett i resepsjonen og da gjelder det å ha gode albuer for å komme først i køen. Dette har resultert i at Mona ikke har fått være med på alle aktivitetene hun hadde planlagt. 
Men nå har hun fått øynene opp for en ny aktivitet hun ikke hadde planlagt - Tai Chi - på stranden omtrent hver morgen - og her er det ingen deltakerbegrensning eller påmelding. Ikke spesielt hesblesende men du får trent mykhet og balanse som også er viktig. 


Kommunen har jobbet hardt med å få stranden ship shape etter stormen og nå har de ordnet opp med palmene som hadde fått røttene opp i lyse dagen. De er nå dekket av store hauger med jord. Ser litt snålt ut men de vet vel hva de gjør, de har vel en vinterstorm eller to hvert år. Og hjemme stormer det også med stengte broer og kansellerte ferger og flyavganger. Får nesten dårlig samvittighet het vi svirrer rundt i sol og 18-20 grader. 
 Uansett hvilken by vi er i er det strandpromenaden vi tiltrekkes av. Det er så nydelig å gå der, kjenne lukten av sjø og høre bølgene slå mot stranden. 
Ellers blir det en del shopping. Har relativt lite kjøleskap så vi handler mat omtrent hver dag. Fir det meste hos Mercadona som er rett over gaten. Helt siden vi kom har de holdt på med veiarbeid utenfor her, laget en rundkjøring og asfaltert. 

I tillegg er det kommet en ny fotgjengerovergang utenfor porten. Den er ny. Så nå kan salongberusede campinggjester komme seg trygt over gaten til Mercadona. Ikke at spanske billister stopper momentant slik som hjemme, nei her må du ofte stå en stund før noen føler for å stoppe. Heldigvis er det lite trafikk her, sikkert mye mer om sommeren. 

Men så oppdaget vi at der er en flott ny Konsum på andre siden av byen. Så en av dagene la vi i veg der - 10-15 minutter på sykkel. Virkelig super butikk, mye der som ikke Mercadona og Lidl har. 

Og veien er ikke noe problem, sykkelsti hele veien. De er så flink til dette her i Spania.

Prisene på matvarer her i er jo også en drøm i forhold til hjemme. Her er en vanlig liten handlekurv for oss - den kom på 15 euro. Rosevinen var 2,25 euro til orientering. Resten er vel halv pris eller mindre. Synes de hadde fått veldig fin rundkjøring utenfor. Alle spanske rundkjøringer er dekorert med ett eller annet, kan ikke forstå at det skal være så vanskelig å få til hjemme. Fargerik og lekker el-lading område var der også. Ser noen få elektriske biler her, de har samme registrering som hjemme: EL. 
Denne helgen var det igjen rugby på TV. Tidligere år har de vist det nedi baren på storskjerm. Men i år har de bare en vanlig TV der så da synes Ray det er like greit å se det her i vognen. Og når han da i tillegg får engelsk forpleining med stekt pølse og Heinz tomatbønner da kan han ikke klage. 
 

Kommentarer