20.01-26.01.20 Andre uken på Bonterra

Mona og hundene hadde en fredelig natt på Hotel Voramar mens vaktmesteren måtte opp og ut 2 ganger for å ta seg av ting som dunket eller slo, men det var ikke så sterk vind som forventet. 
Fra hotellrommet og frokostsalen kunne Mona se hvordan sjøen frådet utenfor. Og det regnet og regnet. Returnerte til bobilen og tilbrakte resten av dagen inne. 
Om kvelden og hele natten hadde vi et forferdelig tordenvær, hundene var redde, de forstår ikke at en bobil med gummihjul er det tryggeste huset du kan ha. Det ble ikke mye søvn på oss den natten. Tordenværet og regnet fortsatte hele neste dag og vi måtte holde oss innendørs. 

Spesielt Teddy var redd samtidig som hun kjedet seg med all innesittingen og da begynner jo liksom brakkesyken å synke inn. Men heldigvis kom godværet tilbake onsdag. 
 Da tok vi en tur på stranden for å se hvordan der så ut. Der var den fliselagte promenaden dekket av sand og palmerøtter.


Men kommunen kom kjørende for å inspisere og torsdag var det full action.

Bulldosere som skyflet unna sanden. Og lørdag var sanden tilbake på stranden i store hauger.  Men ellers langs kysten gjorde «Gloria» mye mer skade enn her og menneskeliv gikk tapt.
Etter stormen kunne Benicassimerne konsentrer seg om vinterens store fiesta - San Antonio. Den begynte sist helg og det er musikk og fyrverkeri og parade og båltenning og tivoli m.m hele uken. Uten at vi har deltatt på noen måte, men fredagen var paellaens dag og det fikk vi med oss.  Da blir gatene stengt for trafikk og man steker paella ute på bål og gatene er fyllt med stoler og bord. Mesteparten av campinggjestene var der tror vi men likevel 90 % spanjoler. Benicassim er en spansk by, ikke overbefolket av turister. 
Det ble (igjen) spilt musikk til kl. 4 om natten men nå begynner vi nesten å bli vant med det. 


Men vi var glad nå søndag kveld da festivalen ble avsluttet med fyrverkeri som varte i en halv time. Må ha kostet en formue. Så nå håper vi på normale dager fremover - ingen storm og ingen fiesta.Kommentarer