16.04.19 Pamplona - Bourg-sur-Gironde 351 km

Våknet til blå himmel og fant ut vi likevel ville ta en titt på Pamplona. 

Flott camperstop og bare 15 min behagelig spasertur inn til gamlebyen. 
Trange gater og frodige parker. Stor statue av Frans av Assisi, dyrenes skytshelgen, så måtte jo ta et bilde der med hundene.

Klokken var 12.30 da vi kom oss avgårde så dagens opprinnelige destinasjon ble omprogrammert. Flotte veier og landskap nesten som hjemme, bare veistandarden som var annerledes. Men vi måtte jo betale. Og her var det et irriterende system på begge sider av grensen, du kom til bompengestasjoner hele tiden og måtte betale, 2 euro her og 5 euro der. Tror vi stoppet 10 ganger. Men bortsett fra at vi klarte å komme til Bordeaux i rushtiden var det en fin tur og i sekstiden var vi framme i Bourges ved Dordogneelven. 
Akkurat slik vi liker det, stille og fredelig liten landsby med en liten håndfull kaféer. Så vi fikk turens første franske måltid. Ikke helt fornøyd. Er vi begynt å bli kresne ? Det som imponerte oss mest var 2 søsken på nabobordet, sånn 6-8 år. Som satt stille uten nettbrett og spiste pent gjennom et særdeles langt måltid. Og ungdommen vi møtte på gaten på vei hjem som nikket og  sa: Bon Soir ! 

Kommentarer