27.04.19 Helt konge

Turen fra Spania og hjem er beregnet til sånn 14 dager. Skal liksom være en ferie/kosetur, ikke bare jag nedover motorveiene slik som turen nedover er om vinteren. Så da har vi alle hatt våre små ønsker. Far fikk dra til Les Sables d’Olonne og se seilbåter. Mor fikk tulipaner på Keukenhof og i dag var det småpikene sin tur. Ikke at de kan si hva de vil men vi tror at de hadde det kjekt i dag. 
Vi har blitt kjent med en nederlandsk dame på FB som har 2 norfolks, Ruby og Hannah og i dag møttes vi på stranden i Ijmuiden der hennes hunder løper løs hver dag hele året. I tillegg passet hun en labrador og en puddel for en venninne så vi var litt av en gjeng. Hennes mann var også med og tok fine bilder. Tenk å ha en slik strand å løpe på hjemme ! Jammen er de heldig her i Ijmuiden, vi har vært på strender både i Spania og Frankrike og ingen steder får hundene være. 
Helt konge her syntes småpikene. Og så er det altså den nederlandske nasjonaldagen i dag - koningsdag- altså kongens fødselsdag. En måte de feirer på her er med loppemarked !!!! i gatene og de så vi da vi kjørte gjennom Ijmuiden. I tillegg er de nesten like flink som oss i Norge med å flagge og hadde altså en ekstra oransje vimpel på flagget til ære for kongen - Willem Alexander av Oranien-Nassau. 


Men så bærer det stadig nordover. Vi valgte «kystveien» i dag over den fantastiske 32 km lange demningen over Ijsselmeer som skiller Nordsjøen fra den oppdemmede innsjøen. 
Og så ble det litt kuer og tulipaner i dag også før vi igjen har ankret opp i en marina, denne gangen i Winschoten, like ved grensen til Tyskland. 

Kommentarer